banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası ilçe

Akçakale'de güneş enerjisi ile sulama başladı

Akçakale’nin Gündaş Mahallesinde girişimci bir çiftçinin teşebbüsleriyle hayata geçirilen projenin açılışına Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, firma yetkilileri ve civar mahalle sakinleri katıldı.

 

Açılış kurdelesini kesmeden önce bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük; önümüzdeki yıllarda bu tür tesislerden onlarca açabileceklerini belirtti. Tesisin iki yılda maliyetini karşılayan bir yatırım olduğunu dile getiren Vali küçük; yılsonunda verilecek desteklerle bu sürenin bir yılın bile altına düşebileceğini kaydetti.

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, güneş enerjisiyle elde edilen elektrikle tarlaya da ilk su verildi. Kurulan sistemin 37kW gücündeki dalgıç pompa ile 72 metre derinlikten günde bin metreküpten fazla su çekme kapasitesine sahip olduğu bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.