banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Akçakale'de evler boşaltılıyor

Çatışmaların şiddeti ve Suriye'nin yaptığı top atışlarının Akçakale'de yerleşim alanlarını ve vatandaşları vurmasının ardından boşalan evlere de hırsızlar dadandı. Çatışmaların başladığı günlerden itibaren daha önce neredeyse hiç asayiş olayı meydana gelmeyen Akçakale'de hırsızlık olaylarında büyük artış olduğu bildirildi. Geceyi yakınlarının yanında geçiren ve sabah saatlerinde kontrol için geldikleri evlerinin soyulduğunu anlayanların polise başvurmasıyla ortaya çıkan hırsızlık olaylarına karşı ilçeye takviye polis güçleri gönderildi.

EĞİTİM YİNE BAŞLAMADI

Çatışmaların şiddetlendiği 19 Eylül tarihinden itibaren eğitimde de aksama yaşandı. Çatışmaların şiddetinin azalmasıyla ilçedeki okulların tamamı yerine sınıra yakın noktadaki 14 okulda eğitime ara verilirken, bu hafta başından itibaren ilçedeki tüm okullarda tatil uygulaması yeniden başlatıldı. Türkiye'nin Suriye'ye misilleme yapmasının ardından bugün de ilçedeki okulların tatil edildiği bildirildi.

Kanalurfa.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.