banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Akçakale'de 5 bin ağaç fidesi dikildi

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 5 bin ağaç fidesi dikildi. Adnan Menderes Okulunda gerçekleşen ağaç fidesi dikimine Akçakale Kaymakam Eyüp Fırat, İlçe işletme şefi adına Halil Kahraman, İlçe Milli Eğitimi Şube Müdürü Şevki Dengiz, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Akçakale Kaymakamlığı ve İl Orman Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan projede İlçeye Çam, Akasya, İğde, Çınar ve Mavi Selvi den oluşan şimdiye kadar toplamda 5 bin ağaç fidesi tören ile dikildi ve ücretsiz olarak ilçe halkına dağıtıldı.

Akçakale İlçesine 2012 156 bin, 2013, 339 bin 2014 yılında ise 5 bin ağaç fidesi 2012 yılında itibaren şimdiye kadar dikilen ağaç fide sayısı 500 bindir.

Ağaç fidesi töreninde konuşan Akçakale Kaymakamı Fırat, “Özelikle Şanlıurfa’mızın temel sıkıntılarından biri olan ağaçsızlık problemini çöze bilme adına geçen yıl Şanlıurfa İl Orman Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanyaya hızlı bir giriş yapmıştık 2012 ve 2013 yılında toplam 495 bin ağaç fidesi dağıttık ve diktik.” Dedi.

Devlet kurumların, sivil toplumlar, sivil inisiyatif ve Akçakalelilerin bu projeye sahip çıktığını sözlerine ekleyen Fırat, “Herkes elinden geldiğince ağaçlandırma konusunda gayret sarf etti. Bu yıl da büyük bir oranda geri dönüş aldık. Çok az firemiz oldu. Bu yılda inşallah hedefimiz geçmiş yıllara nazaran iki katına çıkarma niyetindeyiz. Hedefimiz 500 bin idi ama inşallah 600 bini de bulacağız.” İfadelerine yer verdi.

Fırat son olarak, “Amacımız çocuklarımıza ağacı ve yeşili sevdirmek hem de yaşadığımız bölgeyi bol ağaçlı bir yere çevirmeye gayreti içerisindeyiz. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”  İfadelerini kaydetti.  (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.