banner2
Öne Çıkanlar karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Nicolò Zaniolo Kum Sanatçısı Ömer Faruk Elmas Ezgi Sanatçısı Eşref Ziya Terzi

AKÇAKALE SINIR KAPISI AÇILDI


Şanlıurfa Valisi İzzettin küçük, Akçakale Gümrük Kapısının, dernekler üzerinden insani yardımlar için açıldığını söyledi.
Küçük, 100 yataklı Akçakale Devlet Hastanesinin açılışında yaptığı açıklamada, Akçakale Gümrük Kapısının insani yardımlar için açıldığını belirtti.
Bugünden itibaren Tel Abyad üzerinden Suriye'ye insani yardımların geçişinde bir engel olmadığını ifade eden Küçük, şunları söyledi:
"Suriye'den Türkiye'ye gelen Suriyelilerin büyük yükünü çeken yerlerden birisi de Akçakale ilçemiz. Akçakale halkı bu misafirperverliğini hakkıyla yerine getirdi. Akçakale Gümrük Kapımız insani yardımlar için açıldı. Karşıya insani yardım göndereceğiz. Bunun manası şu; Bu çerçevede bir ticaret olacak ama önümüzdeki zaman diliminde bu uygulamaya bakarak Akçakale'nin büyük bir isteği olan tamamen ticarete açılması hususu da gerçekleşecek diye tahmin ediyorum."
ÇELİK: KAPIYI İNSANİ YARDIMLAR İÇİN AÇTIK
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik Suriye'de yaşananların canlı tanıklarının başında Akçakalelilerin geldiğini söyledi.
Suriye'de binlerce insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Çelik, Akdenizin kana boyandığını ifade etti.
Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu kadar komşu ülkeden insanlar geldi, Şanlıurfalılar sıkıntı da yaşadı ama biz ev sahipliğini yapmazsak kim yapacaktı. Biz görevimizi yaptık bundan sonra hem kamplarda hem de oluşturulacak tampon bölgelerde birbirimizi rahatsız etmeyecek şekilde kardeşlerimizi buralara yerleştireceğiz inşallah. Akçakale Gümrük Kapısı karşıda muhatap olmadığı için devlet olmadığı için nasıl çalışacaksınız. Böyle olunca bu dönemde Akçakalelilere bu yanlışı yapamayız anlayışıyla kapıyı insani yardımlar için açtık. İnşallah kısa sürede orada muhatap oluşur kapımızı güzelce yaparız ve komşu ülkemizle ticari ilişkilerimizi daha aleni bir şekilde sürdürürüz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.