banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Akademi Buluşmaları Devam ediyor

 TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu (GGK) öncülüğünde Bölgenin genç girişimci yapısını daha dinamikleştirmek, Genç nüfusunu girişimcilik sistemine dahil etmek adına kurulan Kalkınma Akademisi Platformu  istişare toplantılarına devam ediyor.  TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Kurulu’nun organize ettiği istişare toplantısının konukları Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Asuman Cevahir Yazmacı, Mithat Arhan, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Barut, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilşah Öztürkmen, MUSİAD Şanlıurfa Şube Başkan Yardımcısı Mahmut Çiçek ve akademi platformu üyeleri oldu.
Programda açılış konuşması yapan İl GGK Başkanı Mahmut Barut  “Kalkınmanın baş aktörü girişimcilerdir. Bu sebeple bölgemizi kalkındırma adına var gücümüz ile gayret göstermeli, yenilikçi projeler üretmeliyiz. Kalkınma Akademisi, bölgenin Genç nüfusunu  Girişimci üretken bir yapıya dönüştürme adına kuruldu bu minvalde  çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Gönüllü olan tüm kardeşlerimi, büyüklerimi bu yapıya Destek vermeye davet ediyorum. Önümüzdeki Akademi Buluşmalarını ilçelerimizde gerçekleştireceğiz. Gittiğimiz ilçede bulunan Kadın ve Genç Girişimciler ile bir araya gelip projeler üretmeye çalışacağız” dedi. Genç Girişimciler Kurulu (TOBB) Başkanı Mahmut Barut, Genç Girişimciler Kurulu çalışmaları hakkında bilgi verdi Kurul olarak birçok projelerinin olduğunu belirten Barut, başkanlardan bu projeleri için destek olmaları talebinde bulundu.
ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Cevahir Yazmacı,  Genç ve Kadın Girişimciler Kurullarının yapısından bahsederek Turizm noktasında yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.
 ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi  Mithat Arhan, Siyaset ve İş dünyasının birlikte çalışmasının önemine dikkat çekerek birlikte çalışma kültürünün önemini vurguladı.
Eyyübiye Belediye Başkanı Ekinci; “Girişimcilik çok konuşulan bir deyimdi fakat içeriği boştu, yeni yeni içi doldurulmaya başlanıldı, bu tip organizasyonların her zaman yanında olmaya çalışacağız, urfa için Urfalı için ben ve başkan Demirkol, her türlü olumlu projelerin içinde yer alacağız, urfa potansiyeli olan bir il, varlık içinde yokluk çeken bir iliz, bunun en büyük nedenlerinden biri tanıtımımızı iyi yapamadığımızdan kaynaklanıyor, belediyeciliğin asli görevlerinin dışında kentin tanıtımına katkı sunmak zorundayız.” dedi.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol; “Başkan Mahmut Barut’a ve kurul üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başladı, bu toplantıyı çok önemsediğini, bu ve benzeri toplantıların yapılması gerektiğini ve buradan çıktıktan sonra burada değinilen konuların gereğinin yapılmasını, konuşmaktan öteye gidilmesi için her türlü desteği vereceklerini belirtti. Biz 2014 yılını Şanlıurfa’mız için milat olarak kabul ediyoruz, bundan sonraki görev yapacağımız 5 yılı Belediye olarak asli vazifelerimizin dışında kalan bir çok projelerin altına imza atmaya çalışacağız, bunların başında işsizlik, Madde bağımlısı gençleri rehabilite edilerek topluma kazandırılması, ucuz konut ve bayanların sosyal hayata katılımı ile ilgili çalışmalar başlatacaklarını belirterek bu başlıkların içerikleri ile ilgili fikirlerini kurul üyelerine anlatan Başkan Demirkol,  şu anda en önemli ve aciliyet teşkil eden sorunlarımızdan birisi de madde bağımlılığı konusudur, bu konuyla ilgili olarak biz çalışmamıza başladık, birçok STK kuruluşlarıyla görüşmeler yaptık, Sayın Valimizle görüştük, Sayın Valimiz bu konularda çok ilgili, samimi, ciddi ve neticeye ulaşılması noktasında her türlü desteği vereceğini belirtmiştir, bizde Süleymaniye semtinde rehabilitasyon ve tedavi merkezi kurulması için kolları sıvadık, fiziki şartları yerine getirip en kısa sürede neticeye ulaşacağız, bunun yanı sıra okuma yazma kursları ve kadınlara yönelik meslek edindirme kursları açıp bu kurslara katılan bayanların çocuklarını gönül rahatlığı içinde emanet edebilecekleri kreşler yapacağız, Bağlarbaşı semtinde kadınlara yönelik kompleks yapmak yine projelerimiz arasında yer almaktadır.
Turizm konusunda Şanlıurfa’nın çok şanssız bir il olduğunu, tanıtımının şimdiye kadar hep el yordamı ile yapılmaya çalışıldığını, kültür varlıklarımızın tescili için çalışmalar başlatacaklarını, bu konuda genç girişimci derneğinden projeler oluşturulmasını ve urfa için yapılacak her olumlu projede, gerek Haliliye Belediyesi gerekse  Eyyübiye Belediyesi olarak bizler  destek olacağımızın sözünü veriyoruz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç ve Sayın Valimiz İzzettin Küçük’ün yanımızda olduklarını biliyoruz, bu bağlamda bu toplantıyı gerçekleştirdikleri için genç girişimciler kurulu Başkanı Mahmut Barut’a ve kurul üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
Program karşılıklı hediyeleşme ve iyi dilek temennileriyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.