banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

AK Partili vekilden kaçırılan çocuklarla ilgili flaş iddia

AK Parti Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, kaçırılan çocukların hepsinin ortaöğretim çağında olduğuna dikkat çekerek, "piknikte kaçırılmış. Piknikte en yakınında kim var? Öğretmenler var. Öğretmenlerin sorumluluğundayken kaçırılmışlar" dedi.

Güneydoğu'da bazı okulların bölücü örgütün kontrolünde olduğunu söyleyen, Üstün, bu tip olayların engellenmesi için de, hem okul müdür ve müdür yardımcıları, hem de öğretmen olarak atanacaklar için "mülakat sisteminin getirilmesi gerektiğini" vurguladı.

Üstün, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, terör örgütünün başından beri barış sürecine soğuk durduğuna dikkat çekti. BDP'nin de aynı tavır içinde olduğunu söyleyen Üstün, şöyle konuştu:

"Terör örgütü ve eski BDP'nin sürece soğuk durmasının iki nedeni var;

1- PKK süreci bozmak istiyor. Sürece inanmıyor. Maraza çıkarmaya çakılıyor

2- Süreç biterse, insan yığınağı hazır olsun istiyor. Lojistik olarak hazırlık yapıyor"

"ÖĞRETMENE MÜLAKAT SİSTEMİ GETİRİLMELİ"

Üstün, Vali, kaymakam gibi üst düzey memurların göreve atanmadan önce mülakata tabi tutulduklarına dikkat çekerek, aynı yöntemin okul müdür ve müdür yardımcıları ile, öğretmenler için de geçerli olması gerektiğini de söyledi. "Çocuğumuzu emanet ettiğimiz öğretmenler, kaymakamdan daha mı az önemli" diyen Üstün, öğretmen ataları için mülakat sisteminin getirilememesinden de Danıştay'ın sorumlu olduğunu söyledi. Üstün şöyle konuştu;

"Bu meseleyi buraya yargı getirdi. Öğretmenler için mülakat kriteri Danıştay tarafından iptal edildi. İptal ede ede, sistemi bu hale getirdiler. Güvenlik sorunu oluştu. Şimdi öğretmenler sadece bir testten geçirilip, atanıyor. Öğretmenlik yapabilecek mi, buna kabiliyeti var mı, bölücülük eğilimi var mı? Terör faaliyetine karışmış mı? hiçbirine bakılamıyor. Milli Eğitim Bakanlığı idarecileri başta olmak üzere, okul müdür ve yardımcıları ile öğretmenler, objektif kriterler çerçevesinde mülakattan geçirildikten sonra atanmalı".

"MEZRADA 10 ÖĞRENCİYE MÜDÜR YARDIMCISI OLAN, SONRA EN BÜYÜK OKULA MÜDÜR OLARAK ATANIYOR"

Okullara idareci atanmasına ilişkin sistemin de değiştirilmesi gerektiğini kaydeden Ayhan Sefer Üstün, "Bir mezradaki, 10 öğrencinin olduğu okulda mesela 25 yıl müdür yardımcılığı yapan, müthiş bir kıdeme kavuşuyor. Bu kıdemle de, büyükşehirdeki en büyük okula müdür olarak atanıyor. Hiçbir mülakattan geçirilmeden, sadece kıdemine bakılarak atanıyor" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.