banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

AK Partili Gençlerden Kefenli Mısır Protestosu

Mısır'daki idam kararını kınamak için kefenli eylem düzenleyen AK Parti Şanlıurfa Gençlik Kolları üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla idam kararını kınadı.

Mısır'daki idam kararını kınayan dövizlerin taşındığı eylemde sık sık tekbirler getirildi.

Topçu Meydanı'nda bir araya gelen grup adına basın açıklamasını AK Parti Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanı Osman Uludağ okudu.


Muhammed Mursi'ye yapılan darbenin Mısır halkının iradesine yapıldığını belirten Uludağ, "Haklarını meydanlarda şiddette başvurmadan arayan Müslüman kardeşlerimizin mahkemede şiddette teşvik suçuyla idamlarına karar verilmesi bu kararın ne kadar adaletsiz olduğunu gösteriyor. 20 dakika süren bir yargılamada 529 kişinin idamına karar verilmesi hiç bir evrensel hukukla bağdaşmaz." diye konuştu.

Müslümanların hiç bir devirde sindirme çabalarına boyun eğmediğini ifade eden Uludağ, Müslümanların Seyyid Kutup gibi bir asılıp bin dirildiğini söyledi.
Uludağ, tüm Müslümanları ümmet olma şuuruyla hareket etmeye davet ederek kesin kararın verileceği 28 Nisan'a kadar tüm İslam coğrafyasının sesini yükseltmeye çağırdı.

Sembolik kefen giyen eylemciler, idam ipini ve kefeni yakarak verilen kararı protesto etti.

Basın açıklamasına çok sayıda STK destek verdi. Ayrıca basın açıklamasında Mısır müftüsüne gönderilmek üzere yazılan mektup için imza toplandı.



Basın açıklaması olaysız sona erdi.   (Osman Gülebak, Hüseyin Sarıkuş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.