banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

AK Partili Dindar: Kürtler ayrı devlet istemiyor

Son günlerde Türkiye'de en çok konuşulan konulardan bir tanesi de Kürt Sorunu... Bununla ilgili olarak çeşitli fikirler ortaya atan siyasetçi, gazeteci, yazar ve aydınlar 'sorunun çözümünenasıl katkı sağlayabilirim' kaygısı taşıyor!

Haber7.com'a konuşan AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar da sorunun 'eğitim' yoluyla çözülşebileceğini savundu ve Said-i Nursi'nin 100 yıl önceki çözümüne vurgu yaptı.

Bölgeye Fen ve din eğitimini eş zamanlı verilip insanlarımızı eğitirsek hem demokrat olabilen, hem inancını rahatça yaşayabilen, hem de medeni bir insan modeli oluşturabiliriz, diye açıklama yapan Dindar, AK Parti'nin eğitim yolunda fersah fersah adımlar attığını ifade etti. Bunların yeterli olmadığını bölgeye yatırımın devam edeceğini dile getiren AK Partili vekil, Kürt Sorunu'nun çözümünde eğitimin rolüne dikkat çekti.

“SAİD-İ NURSİ REÇETEYİ YAZMIŞ”

1910'lu yıllarda Said-i Nursi'nin bir sözünden alıntı yapan Dindar, üstadın yaklaşık 100 yıl önce Kürt Sorunu'nun çözümüne dair ipuçları verdiğini şu manidar sözle dile getirdi:

“Emin olunuz ki biz Kürtler başkalarına benzemiyoruz, yakinen biliyoruz ki içtimaihayatımız Türklerin içtimai hayatından neş'et eder.” Said-i Nursi Kürt ve Türklerin birliktehareket etmemizi, eşit bir vatandaşlık ilkesiyle yaşamak istediğimizi dile getiriyor. Said-i Nursi 100 seneki hastalığın teşhisini koyup, reçetesini yazmıştır. Said-i Nursi demiştir ki, Van, Diyarbekir ve Bitlis'te üniversitelerin kurulması ve bu üniversitelere de göndereceğinizöğretmenlerin bize vereceği Fen, Edebiyat eğitimiyle beraber, biz de onlara din eğitimini öğreterek bir yere varabiliriz. Şimdiye baktığımızda ise AK Parti hem din hem de dil sorunu çözmeye çalışıyor.”

Yine Said-i Nursi'den alıntı yapan Dindar, Nursi'nin anadilde eğitime nasıl yaklaştığını bir örnek sözle özetledi:

“'Lisan-i Kürdi caiz, Arapça vacip, Türkçe lazım...' Said-i Nursi'nin burada anadilin Kürtçe, devletin resmi dilinin Türkçe olduğundan şüphe etmediğini biliyoruz.”

 

“KÜRTLER AYRI DEVLET İSTEMİYOR”

Yıllar önce baskılardan dolayı doğduğu topraklardan ayrı yaşamaya mecbur kalan Kürtlerin, Adana, Konya, Ankara, Bursa, İzmir, Mersin, İstanbul ve Aydın gibi göç ettiklerini söyleyenDindar, Kürtlerin Türklerle beraber yaşamaktan gocunmadıklarının vurgusunu yaptı. Türkiye'deki Kürtlerin asla ayrı bir devlet istemediğini iddia eden AK Partili Dindar, Kürtlerin kimliklerinin inkarlarını da istemediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Ömer Süt / Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.