banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

AK Parti'de liste tamam gözler Başbakan'da
AK Parti'de liste tamam gözler Başbakan'da
Ak Parti'nin listesi hazır. Erdoğan, liste dışı bıraktıklarını tek tek arayarak gönüllerini aldı. İlk kez aday gösterileceklere ise 'Hazır ol' telefonu açtı. Tatlıses aday mı?

Yüksek Seçim kurulu'na milletvekili adaylarının teslim edilmesine saatler kala gözler AK Parti Genel Merkezi'ne çevrildi.

Dün başlayan ve bu sabah 04.00 sularında biten toplantıda adayların belirlendiği belirtiliyor.Ancak CHP'nin aksine AK Parti’de sızıntı yok. Sadece spekülasyonlar var.

Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşı olup istifa edenlerin listede olacağı konuşulaşıyor. Bazı bakanların yerleri ve seçim bölgelerinin değişeceği söyleniyor. Bazı bakanların da Meclis’te değil, partide görev yapacağı ve biraz dinlendirileceği dile getiriliyor. Erdoğan, ise doğum yeri olan İstanbul'da 1. Bölge'den listede yer alacak.

Başbakan Erdoğan, dünden itibaren hem aday gösterilmeyecek vekilleri hem de ilk kez kararlaştırılan isimlere telefonla ulaşmaya başladı.

İBRAHİM TATLISES ADAY DEĞİL

Saldırıya uğrayan ve Almanya'da tedavisine devam edilen sanatçı İbrahim Tatlıses AK Parti'den aday gösterilmeyecek.

HAKAN ŞÜKÜR'ÜN YERİ DEĞİŞECEK Mİ

İstanbul'dan başvuran Hakan Şükür'ün memleketi Sakarya'dan aday gösterilebileceği belirtiliyor. Şamil Tayyar'ın Gaziantep, eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın Ankara ya da Trabzon'dan aday gösterilmesi gündemde... Gazeteci Yiğit Bulut'un durumu ise henüz netlik kazanmadı.

TEMBEL VEKİLLERİN ÜZERİNİ ÇİZDİ

İddialara göre, Başbakan Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'da aktif görev yapmayan milletvekillerinin üzerine çizdi. Bunların yerine ise yeni etkili isimler listeye alınacak. Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, eski Cizre Belediye Başkanı ve eski milletvekili Haşim Haşimi'nin isimleri bölgede milletvekilliği için geçiyor. Partinin 'ağır abi'lerinden Abdülkadir Aksu, İstanbul yerine bu kez Diyarbakır'dan aday gösterilecek.

Gazeteci Metin Metiner'in de bölgeden aday gösterileceği belirtiliyor.

200 VEKİL MECLİS DIŞINDA KALABİLİR

Parti kulislerinde; kurucular arasında yer alan Salih Kapusuz, Sadık Yakut gibi isimlerin liste dışı kalabileceği belirtiliyor. 23. dönemde yer almayan ancak çalışmalarını kesintisiz sürdüren Ekrem Erdem, Zeynep Karahan Uslu ise bu kez listede yer alacak.

Ak Parti'nin 160 kadar vekili tekrar aday göstermeyeceği belirtiliyor. Ancak seçilemeyecek yerler de hesaba katıldığında tekrar Meclis'e giremeyecek vekillerin sayısının 200'ü bulması bekleniyor.

ERDOĞAN GECE 03.00'E KADAR MESAİ YAPTI

AK Parti'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları milletvekili aday listesini oluşturmak için sabaha karşı saat 03:00'e kadar mesai yaptı.

Başbakan Erdoğan, partiden geç ayrılması nedeniyle halen evinde bulunuyor. Başbakan son bir müdahale de bulunmaz ise, sabaha karşı tamamlanan liste Erdoğan'ın talimatıyla bugün öğleden sonra Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek.

Bu arada bazı milletvekili aday adayları da AK Parti Genel Merkezi önündeki bekleyişi sürdürüyor. Listede olup olmadıklarını öğrenmeye çalışan aday adaylarının ortak söylemi, aday gösterilmeseler de parti için çalışacakları yönünde.

NTV

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.