banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

AK Parti İstanbul'dan Urfa'ya uzanan kardeşlik eli; Üşüyorum yardım edin

GAP Havaalanından karşılanan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin yer aldığı heyette bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet, AK Parti Grup Başkan vekili Belma Satır, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile birlikte; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar ve Halil Özcan, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Lojistik Merkezine geçtiler.

 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yöneticileri ve İstanbul İlçe Belediye Başkanlarının yer aldığı heyette; yurtdışında olması münasebetiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katılamadı.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Eyyübiye İlçesinde kurduğu 4 bin metrekarelik Lojistik Yardım Merkezini gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile beraberindeki heyet, TIR’larla gelen yardım malzemelerinin yer aldığı depolarda incelemelerde bulundular.

 

Başkan Güvenç, Yapılan Çalışma Kelimelerle Anlatılamaz

 

Lojistik Merkezinde düzenlenen törende AK Parti İstanbul Başkanlığına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerine ve milletvekillerine başlattıkları destek kampanyası için teşekkür eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, yapılan çalışmanın kelimelerle anlatılamayacak kadar önemli olduğunu belirtti.

 

Türkiye’nin bölgede insanlık adına büyük mücadele verdiğini dile getiren Başkan Güvenç, “Bu gün ağır kış şartlarında uzak mesafelerden sonra hafta sonu buradasınız ve yanımızdasınız. Bunları sözlerle anlatmak mümkün değil. İşçi kardeşim bu soğukta sabah saat 4’e kadar bu tesiste çalışıyor, uyumadan soğuk demeden. Aksam saat 01.00’de burayı ziyaret ederken gözlerim doldu, -10 dereceye yakın soğukta burada çalışıyordu. Bu şevkle çalışıyoruz” dedi.

 

Başkan Güvenç, 7 Düvele Karşı Yeniden Medeniyetimizi Kuruyoruz

 

Türkiye coğrafyasında bir medeniyet yeniden ayağa kaldırıldığını ve mazlumların dil ve dinlerine bakılmaksızın herkese sahip çıkıldığını aktaran Başkan Güvenç, "Bu coğrafyanın insanı Arap demeden Kürt demeden Türk demeden Sünni ve Alevi demeden mazluma el uzatıyor, sahip çıkıyor, ekmeğini paylaşıyor ve bu paylaşmaya devam ediyor. Bu kardeşlerimiz Kobani'den gelmiş, Tel Abyat'tan gelmiş Haseki'den Şamdan, Erbil'den gelmiş, herkes buradan ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Burayı kuranların da tek bir beklentisi var. Allah rızasını kazanmak, başka bir şey yok. Onun için bize güç yetmez ve biz bu mücadeleyi bugün başlatmıyoruz, ilk günden itibaren Suriye'deki zulmün başladığı 2011 yılının nisan ayından itibaren bu mücadeleyi 76 milyon veriyor 21’inci asrın lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde veriyor. 21. Asırda 7 düvele karşı yeniden medeniyetimizi kuruyoruz " dedi.

 

Babuşcu, Kış Soğuktur Üşütür İstanbul'un Kardeşliği Isıtır

 

Şanlıurfa'da merkez Eyyübiye ilçesinde oluşturulan lojistik merkezinde düzenlenen törende konuşma yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, kampanyasının amacına ulaşması için ilk günden itibaren büyük emek ve çaba sarf eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e ve bütün çalışanlara teşekkür etti.

 

"Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyasının Şanlıurfa'da düzenlenen AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda ortaya çıktığını hatırlatan Babuşcu,  "Kış soğuktur üşütür İstanbul'un kardeşliği ısıtır" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımların tırlarla Şanlıurfa'ya getirildiğini anımsatarak, tırların büyük bir kısmının kente ulaştığını söyledi.

 

Babuşcu, Yardımlar Devam Edecek

 

Babuşcu, yardım malzemesi taşıyan ve bir kısmı hala yolda olan yardım tırlarının en kısa sürede kentte ulaşacağını ifade ederek, yardımların süreklilik arz edecek şekilde sürdürülmesi için devamlı İstanbul'dan takviye yapacaklarını söyledi.

 

Bu kampanyanın ensar ve muhacir olmanın ne demek olduğunu bilerek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatlarıyla başlattıkların söyleyen Babuşcu kampanyaya katkı sunan herkese teşekkür etti.

 

Babuşcu, şuan itibariyle 130 bin battaniye, 20 bin elektrik ve soba şeklinde ısıtıcı, 297 bin kışlık giysi ve 2 bin 500 koli kıyafet, 3 bin 775 bin paket çocuk bezi, 180 bin hijyen malzemesi, 50 bin çift ayakkabı, 9 bin oyuncak, 200 ton gıda ile 26 ton gıda kolilerinin depolara yerleştirildiğini söyledi. Babuşcu, yardımların yanı sıra mobil fırında pişirilecek olan her gün 20 bin ekmeğin Suriye'den gelen misafirlerin damak tadına uygun şekilde üretilip dağıtılacağını sözlerine ekledi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise kampanyanın dünyaya örnek teşkil eden bir çalışma olduğunu vurgulayarak İstanbul teşkilatına teşekkür etti.

 

Halep'e bağlı Bab kentinin eski müftüsü Zekeriya Mesut Arapça ve Kobani'den (Ayn el Arap) gelen Mustafa Müslim Kürtçe konuşma yaparak, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e ve duyarlılık gösteren herkese teşekkür ettiler.

 

GİYİM MARKETİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Konuşmaların ardından Başkan Güvenç, İl Başkanı Babuşcu ve beraberindekiler, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Hayati Harrani’deki çok amaçlı salonunu dönüştürdüğü giyim marketinin açılışını yaparak Suriyeli çocuklara giysi yardımında bulundular.

 

Daha sonra gruplar halinde Şanlıurfa’nın Akçakale, Harran, Suruç ilçesi ve diğer ilçelerde yer alan Suriyeli misafirlere yardımları ulaştırmak üzere yola çıktılar.

 

Törene Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet, AK Parti Grup Başkan vekili Belma Satır, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar ve Halil Özcan ile çok sayıda belediye başkanı katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.