banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

AK Parti ile Cemaat arasındaki kavga ne zaman biter?

Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, AK Parti ile Cemaat arasındaki gerilimin ne zaman biteceği sorusunun yanıtını aradı. Peki Hükümet ile Cemaat arasında yeniden barış sağlanabilir mi?

Daha önce sulh çağrısında da bulunan Gülerce bu kez bu kavganın ne zaman biteceğini açıkladı.

Gülerce, “Artık herkes büyüyen yangının, şiddeti artan fırtınanın, kopmak üzere olan çığın, en az zararla nasıl atlatılacağını düşünüyor” dedi. Gülerce savaşın  ne zaman biteceğine yönelikte şu şekilde bir tahminde bulundu. Gülerce'ye göre Türkiye ve dünyanın yakından takip ettiği bu kavga; 1 yıl daha devam edecek. Savaşın bitişi ancak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra olacak.

GÜLERCE SAVAŞIN NASIL BİTECEĞİNE DAİR DE İKİ ESAS AÇIKLADI

Gülerce yazısında bu iki esası şu şekilde sıraladı:

Daha önce de ifade ettim, çıkış yolunu kolaylaştıracak iki esas var:

Birincisi, demokratik terbiyeyi bozmadan, ilke ve esasları savunarak hukukun üstünlüğüne sahip çıkmak. Bütün iddiaları, yargının neticelendirmesini savunmak. Yargı kararları olmadan kimseyi mahkûm etmemek. Bu konuda çok dikkatli olmak. Peşin hükümlerin, psikolojik harp taktiklerine dayalı algı oluşturmalarının önünü kesmek… İlle de hukuk, ille de demokrasi demek…

İkinci esas, duruşumuz, üslubumuzdur. Kim üslup güzelliğini korursa, kim diline sahip çıkarsa onun başı yarın dik olacaktır. Üslup, usul kadar değerlidir. Yanlış üslup, haklı olduğunuz yerde sizi haksızlığa mahkûm edebilir. Kaldı ki, mümin duruşların ne güzel bir düsturu var: Sövene dilsiz, dövene elsiz gerek… Rencide olsan da rencide etme, kırılsan da kırma…

Gün bugündür…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.