banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

AK Parti heyeti Kızıltepe'de ziyaretlerde bulundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla son zamanlarda yaşanan olayları yerinde incelemek üzere Mardin’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül başkanlığındaki heyet, Kızıltepe’ de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İlk önce Kızıltepe Ticaret Borsası toplantı salonunda STK ve ODA başkanlarıyla bir araya gelen Gül, daha sonra yol üzerinde bulunan esnaflarla yaptığı ayaküstü sohbetin ardından, PKK’lılar tarafından geçen gün düzenlenen bombalı saldırı yerinde incelemelerde bulundu.

Daha sonra, Hacı Abdurrahman Doğru camisinde bazı bölge alimleriyle bir araya gelen Gül, Ak Parti ilçe başkanlığını ziyaret ettikten sonra, yengesi vefat eden HÜDAPAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel İdare Kurulu Üyesi Mahmut Kılınç’ a taziye  ziyaretinde bulunarak ilçeden ayrıldı.

Patlama yerinde gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül şunları söyledi:

Kızıltepe Ticaret, Tarım ve Sanayi arasında çok önemli bir şehir merkezi. Bu arada hem esnafımızla, hem vatandaşımızla hem de Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya geldik. Amacımız, çözüm süreciyle ilgili gelinen nokta ve son yaşanan hadiselerle ilgili, bölge halkının vatandaşlarımızın kanaatlerini almak, partimizin düşüncelerini aktarmak için bu vesileyle Kızıltepe’yle bir araya geldik. Vatandaşlarımızın çözüm sürecinin şu ana kadar Ak Parti’nin attığı adımlardan ve bu anlamdaki iradenin şu ana kadar getirmiş olduğu süreçten, memnuniyet ifadelerini duyduk. Yapılan operasyonlar ve kamu düzenini korumayla ilgili atılan adımlardan memnuniyetini duyduk. Bu konularda vatandaşlarımızla beraber olduğumuz için de büyük bir mutluluk duyduk.” diye konuştu.

Terörün insan hayatı için ne kadar çekilmez olduğuna dikkat çeken Gül, konuşmasını şöyle bitirdi.

“ Maalesef terör örgütünün burada uzaktan kumandayla patlattığı bir vakıayı yerinde görmek üzere geldik. Çok büyük bir vakıa. Hamdolsun sadece polislerimizin ve vatandaşlarımızın yaralanmasıyla sonuçlandı. Rabbim muhafaza eylesin. Gerçekten terörün insan hayatı için ne kadar çekilmez olduğunu gösteriyor. Biz hem yaşam hakkını, hem de kamu düzenini koruyacak adımları atmaya devam edeceğiz. Terörle mücadele devam edecek. Amaç vatandaşlarımızın huzurunu korumak, huzur ve demokrasiyi korumak için, her türlü adımları atmaya devam edeceğiz.” dedi.

Daha sonra Hacı Abdurrahman Doğru camisinde bazı bölge alimleriyle bir araya gelen Gül, Ak Parti ilçe başkanlığını ziyaretinin ardından,  yengesi vefat eden HÜDAPAR Dış İlişkilerden Sorumlu Genel İdare Kurulu Üyesi Mahmut Kılınç’a taziye ziyaretinde bulundu.

Ak Parti heyetini Kılınç’ın yanı sıra, HÜDAPAR Mardin il başkanı Şeyhmus Akman ve İlçe Başkanı Burhan Aydın karşıladı. Gül taziye ziyaretinin ardından Kızıltepe’den ayrılarak Mardin’e geçti.(Mehmet-Aslan İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.