banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

AK Parti Bölge Belediye Başkanları toplantısı yapıldı

 

AK Parti 6. Bölge Belediye Başkanları toplantısı Bingöl'de yapıldı. Toplantıya katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yerel kalkınma olmadan genel kalkınmanın olamayacağını söyledi.

Belediyelerin, topluma en fazla değen, günlük hayatı en fazla etkileyen kurumlar olduğunu ve şehirlerin medeniyetin özü olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, “Hem yaşam ortamı hem iş ortamı anlamında, şehirler kritik faktörlerdir. Kalkınma yarışında, gelişme yarışında şehirlerin önemi geçmişe göre bir kat daha artmış vaziyette. Biz de iddialı bir ülkeyiz. 2023 hedeflerimiz var böyle alelade bir ülke değiliz,  alelade bir coğrafyada da yaşamıyoruz. Tarihimizle, coğrafyamızla iddialı bir ülkeyiz. İşte bu iddiamızı ortaya koyacağımız en önemli alanlardan biri şehirciliktir. Bana göre, belediyecilikte önümüzde dönem kaba inşaatı bitirdiğimiz, ince işçilik dönemine girdiğimiz bir dönem olacak.” diye konuştu.

“Yerel kalkınma olmadan genel kalkınma olmaz”

Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınmasında etkili olan DAP ve GAP eylem planlarına da değinen Bakan Yılmaz, “Bu iki idarenin eylem planlarını değiştiriyoruz. Bunu ileri tarihte paylaşacağız. Her ikisinde de şehirciliğe büyük vurgu yapıyoruz. Şehircilik ana bir eksen olarak, bölgesel kalkınmada da yerini alıyor. Çünkü yerel kalkınma olmadan genel kalkınma olmaz.” ifadelerini kullandı.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti 6. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı’na Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Can Timur, AK Parti Yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcıları, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkâri, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illerinin belediye başkanları katıldı. (Nihat Kanat - İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.