banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Ak Ocaklar Derneğinden DBP'li belediyeye tepki

Ak Ocaklar Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Muhammed Beybur, Hz Muhammed’e hakaret içeren karikatürün DBP’li Yenişehir Belediyesi tarafından reklam panolarına asılmasına tepki gösterdi. Muhammed Beybur yazılı bir açıklama yaparak, Yenişehir Belediyesi tarafından asılan afişlerde manevi duygularla alay edildiğini belirtti.

Daha önce Danimarkalı bir karikatüristin çizdiği, kabulü mümkün olmayan bu karikatürle İslam ümmetinin manevi duygularıyla alay edildiğini belirten Beybur, “İslam Ümmeti tarafından şiddetle kınanan bir karikatür olmasına rağmen, Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından 15 Ekim 2015 tarihinde ‘Çocuk Gelin Yoktur, Tecavüzcü Erkek Vardır’ yazılı bu karikatürü tekrardan kendi billboardlarına pervasızca astırması tüm insanlarımızca kabul görmeyen ve tarafımızdan lanetlenen bir durumdur.” dedi.

“İnançlı kesimler sapkın ve tacizci gibi lanse edilmeye çalışılıyor”

İnançlı kesimlerin sapkın ve tacizci gibi lanse edilmeye çalışıldığını belirten Beybur “Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından billboardlarına astırdığı bu karikatürün orijinalinde çizilen küçük kız resminin ise Hz. Ayşe annemizi tasvir ettiği tüm İslam ümmeti tarafından aleni bir şekilde bilinmesine rağmen, yapılan bu davranışın ve eylemin pervasızca yapıldığını, yapılma amacının tüm İslam ümmetinin Manevi duygularıyla oynanmak istendiği, bu olayın inançlı kesimin sinir uçlarına dokunma olduğu, kırmızı çizgileri İslam-i hassasiyetler olan bu toplumun tüm değerlerine bu meyanda saldırı yapıldığı ve dünyada inançlı kesimlerin sapkın ve tacizci gibi lanse edilmeye çalışıldığı kanaati taşımaktayız.” diye konuştu.

Bu olayın yaşanmasına sebep olanların sadece görevden alınmalarının tüm İslam Ümmetinin ne sızlayan vicdanına nede kanayan yarasını rahatlatmayacağına dikkat çeken Beybur, “Bu topraklarda yaşayan toplumumuzun yıllardır bu dava ve inanç ruhu ile yaşayarak buna göre hareket etmesi bunun açık  göstergesidir. Bu nedenden dolayı bu olaya çanak tutanların en ağır şekilde cezalandırılıp halkımıza deklere edilmesi gerektiğini, en üst etkili ve yetkili kurum ve kurulların ise tüm inançlı kesimlerden özür dileyerek bir daha bu tür yanlış anlaşılmalara sebebiyet verilmemesi adına tüm İslam ümmetinin kırmızı çizgilerine dokunulmayacağı ve böyle bir olayın bir daha yaşanmaması sözünün verilmesi gerekmektir.” ifadelerini yer verdi. (Emrah Deniz-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.