banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Ailesiyle gezen çocuğun başına maganda kurşunu isabet etti

Haliliye ilçesinde ailesiyle birlikte gezerken başına maganda kurşunu isabet eden 12 yaşındaki Mehmet Doğan ağır yaralandı. Oğlunun başına gelenlerin başkasının başına gelmemesi için silahı ateşleyen kişinin bulunmasını isteyen baba Salih Doğan (44) yetkilileri göreve çağırdı.

Olay, Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Devteşti Mahallesi’nde meydana geldi. Salih Doğan, ailesiyle birlikte Devteşti Mahallesi’nde kiralık ev bakmaya giderken nereden geldiği belli olmayan maganda kurşunu, evin en küçük çocuğu 6’ıncı sınıf öğrencisi Mehmet Doğan'ın (12) kafasına isabet etti. Ağır yaralanan küçük çocuk, özel bir araçla Balıklıgöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada ameliyata alınan çocuğun kafasındaki kurşun ise hayati tehlikesi olabileceği nedeniyle çıkartılamadı. Doğan’ın beyin cerrah servisinde makineye bağlı olarak yaşam mücadelesinin devam ettiği öğrenildi.
“Başına kurşun isabet ettiğini anlayamadık”
İnşaat işçisi 7 çocuk babası Salih Doğan, Devteşti Mahallesi’nde yaşadıkları olayı şöyle aktardı: “Devteşti Mahallesi’ne ev bakmaya gitmiştik. Bir iki eve baktıktan sonra ailece mahallenin aşağı tarafına doğru inmeye başladık. Bir ses duyduk, fakat silah sesi olduğunu fark etmedik. Bir de baktık ki çocuğumuz yerde. Bir anda onu yerde görünce şaşırdık. Fakat o silah sesi hiç aklımıza gelmedi. Acaba bir anda çocuğun kalbi mi durdu ne oldu? diye yoklamaya başladık. Kalp masajı yapmaya çalıştık. Hanımım ve diğer çocuklarım feryat etmeye başladılar. Yerden kaldırmak için elimi çocuğumun kafasının altına koydum ve elime bir şey dolduğunu hissettim. Elime bakınca avucumun içi kanla dolmuştu. Kendimizden o kadar geçmiştik ki, hala çocuğun kafası acaba yerde bir taşa mı çarptı ne oldu? diye düşündük. ”
112 Acil Servisi birkaç defa aramalarına rağmen kendilerine cevap verilmediğini ifade eden Doğan, “Hemen ambulansı aradım. Ambulans cevap vermedi, Hatta müzik sesi falan geliyordu. Beş altı dakika kadar bekledik. Ambulanstan bize dönüş yapılmayınca oğlumu orada bulunan bir vatandaşın arabasıyla hastaneye götürdük. Çocuğun kafasına bir kurşunun isabet ettiğini, hastaneye gittikten sonra öğrendik.”diye belirtti.
“Başka canlar yanmasın!”
Olayı görenlerin yetkililere başvurmasını isteyen acılı baba, “Allah rızası için o mahalle halkından magandalarla ilgili bir şey bilen varsa, bir şey gören varsa, bize ya da yetkililere haber versin. Bugün bizim çocuğumuza oldu, Allah’tan sabır diliyoruz, yapabileceğimiz başka bir şey yok. Bunu yapan, bari bizden sonra başka ailelerin başını yakmasın. Çocuğumuz yoğun bakımda, ilk müdahaleler yapıldı. Yetkililerden oğlumu bu hale getiren magandaları bulmasını istiyoruz” diye konuştu. (Sedat Kuşulay)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.