banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Ahmet Tokuş cinayetinin ilk duruşmasına başlandı

Bingöl’de, babasının marketinde çalışan zihinsel engelli 38 yaşındaki Ahmet Tokuş'u işkence ederek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 34 yaşındaki Zeyyat B.’nin Bingöl 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı.

Bingöl’de geçtiğimiz Mayıs ayında engelli bir genci hunharca öldüren cinayet zanlısı, hakim karşısına çıkarıldı. Tutuklu olarak yargılanan 34 yaşındaki cinayet zanlısı savunmasında, “Ben sahsı deccal olarak bildiğim için öldürdüm. Benim öldürdüğüm adam onun kılığına girmişti. Ben büyük bir tapınak rahibini öldürdüm o deccaldı, sihirbazdı.” dedi.

Davaya, cinayete kurban giden Ahmet Tokuş’un ailesi ve avukatı katılırken, cinayet zanlısı Zeyyat B. tutuklu bulunduğu Van F Tipi Cezaevinden SEGBIS vasıtasıyla bağlandı.

“Deccal olarak bildiğim için öldürdüm”

Davada savunmasını yapan Zeyyat B. ilginç ifadelere yer verdi. Ahmet Tokuş’u deccal bildiği için öldürdüğünü ileri süren Zeyyat B, “Ben şahsı deccal olarak bildiğim için öldürdüm. Ben Ahmet Tokuş’u öldürmedim benim öldürdüğüm adam onun kılığına girmişti. Ben büyük bir tapınak rahibini öldürdüm o deccaldı sihirbazdı, o papaz sihir yaparak Ahmet Tokuş’un kılığına girdi, aslında Ahmet Tokuş’u papaz öldürmüştü ben papazı öldürdüm. Pişmanım. Ben papazı öldürdüğüm için Ahmet Tokuş’un ailesi beni yanlış anladığı için ben pişmanım.” ifadelerini kullandı.

“Sanık, oğluma deccal diyerek hakaret etmiştir”

Duruşmada dinlenen Ahmet Tokuş’un babası Mehmet Tokuş, sanıktan şikayetçi olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirterk,  “Sanık, benim oğlum olan Ahmet'e deccal demiştir ve kendisine şu an hakaret etmiştir. Bu konuda gerekli işlemin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyorum. Kendinizi ve üzerinizdeki cübbeyi düşünerek, kendinizi benim yerime koyarak sizin basınıza gelseydi nasıl bir ceza isteyecek idiyseniz o şekilde sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum.” diye konuştu.

Müşteki avukatı Nur Zeynep Canlı ise kamuoyu hassasiyetinin gözetilerek sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep ederken, iddia makamı, kati ölüm raporunun düzenlenmesi için Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına, müştekilerin katılma taleplerinin kabulüne karar verilmesi ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi mütalaa etti.

Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, Cumhuriyet Başsavcılığına tekrardan müzekkere yazılarak maktulun kesin ölüm sebebini belirten adli tıp raporunun gönderilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşmanın 15 Aralık 2015 tarihine ertelendiği belirtildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.