banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Ahmet Hakan:Senden korkulur Erdoğan
Son haftalarda peş peşe yapılan zam ve ÖTV artışları Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi. Maliye Bakanı her ne kadar bu durumu bir güncelleme olarak tanımlasa da Başbakan Erdoğan'ın yaklaşımı ise daha farklı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Başbakan Erdoğan'ın zam yaklaşımını köşesine taşıyarak, 'Eskiden zam yapana kızılırdı' dedi. Hakan sözlerini, 'Senden korkulur Tayyip Erdoğan' cümleleriyle bitirdi.

İŞTE AHMET HAKAN'IN BUGÜNKÜ O YAZISI

Yapılan son zamlarla ilgili olarak ilk konuşan isim Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu. Bakan “bu zam değil güncelleme” dedi. Zam karşıtları, çok sevdiler bu cümleyi.

Hemen atladılar üstüne. Alay ettiler, kafa buldular. Çünkü “Zam değil güncelleme” cümlesi, “eski Türkiye”de sıkça edilen “zam değil fiyat ayarlaması” cümlesini çağrıştırıyordu. Yani gayet alışık olunan türden bir cümleydi. Buna karşı ne denileceği, nasıl tepki gösterileceği iyi biliniyordu.

ZAM DEĞİL GÜNCELLEME SAVUNMASI

“Zam değil güncelleme” sözüyle kafa bulmak, alay etmek çok kolaydı. Ama ne zaman ki Başbakan Erdoğan, zamlarla ilgili konuştu, işin rengi değişti. Çünkü Erdoğan “zam değil güncelleme” gibi “eski Türkiye”ye ait bir savunma cümlesine yaslanmak yerine, olaya bambaşka yerden daldı. Kimsenin çalışmadığı yerden girdi konuya...

Dedi ki: “Sigara içme, alkolü az tüket, pahalı arabaya binme... Yunanistan gibi batmak mı istiyorsun?” Önce büyük şaşkınlık! Muhalefet bile ilk anda sustu kaldı. Öyle ya... Dün Akşam gazetesinde Ali Saydam’ın da yazdığı gibi, Erdoğan’ın bu yaklaşımına itiraz edildiği anda...
- İlle de sigara içmek için çırpınan...
- 1600 santimetreküpten büyük motora sahip arabalara binmek için tepinen...
- Alkolü çok tüketmek isteyen...

ESKİDEN ZAM YAPANA KIZILIRDI

- Ülkenin Yunanistan gibi batma noktasına gelme tehlikesini umursamayan... İnsan durumuna düşmek işten bile değildi. Sonra itirazcı kanatta hafiften bir toparlanma oldu:
- Mesela Milliyet yazarı Mehmet Tezkan “Ne oluyor ya... Eskiden zam yapana kızılırdı, şimdi zam yapan kızıyor” diye yazdı.
- Mesela sigara ve alkol dışında zam gören telefona dikkat çekildi.
- Mesela söz sürekli zamlanan benzine getirildi.
- Mesela muhalefet, bakanların ve bürokratların büyük, konforlu ve pahalı araçlarını ağzına doladı.

TAYYİP ERDOĞAN SENDEN KORKULUR

Ama hiçbir muhalif...

“İçtiğim sigaraya bu kadar acımasızca zam yapamazsın” ya da “alkolü ne kadar tüketeceğime sen mi karar vereceksin” demedi, diyemedi. Çünkü Erdoğan, savunma sistemini “bunları açıktan diyemezler” üzerine kurmuştu. Sonuçta kurduğu “savunma sistemi” işe yaradı.
Şunu söylemek istiyorum: Tayyip Erdoğan, zam yaparken bile yaptığı zammın iletişimini nasıl kuracağını hesaplayan bir lider. Ve işte bu yönüyle tam da “senden korkulur” denilebilecek biri...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.