banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Ağrı'daki SODES projelerinin sözleşmeleri imzalandı

Valilik toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, SODES kapsamında kabul edilen 32 projenin hayata geçirilmesi için atılacak ilk adımın icrası için burada olduklarını söyledi.

Sundukları 55 projeden 32'sinin kabul edildiğini belirten Vali Işın, "Her şeyden önce bu projelerin Ağrı için, halkımız için hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Hak'tan temenni ediyorum. 55 proje sunduk 32'si kabul edildi. 34 il arasından en fazla kabul edilen proje sayısı bizimki oldu. Ağrı birinci oldu. Ağrı olarak bu projelerden 2010 yılından beri biz ciddi manada faydalanıyoruz. 5 yıl içerisinde Ağrı'da 326 proje kabul edilmiş ve 33 milyon 744 bin liralık proje uygulaması Ağrı'da gerçekleşmiştir" dedi.

Son olaylardan dolayı sitemde bulunan Vali   Işın, gerçekleşen olayların hiçbir insana faydasının olmadığını söyledi.

Projesi kabul edilen STK ve kurumların temsilcilerine hitap ederek konuşmasına devam eden Vali   Işın, "Eğer biz kendi kentimizde huzuru sağlamazsak, bu projelerin hiçbir anlamı kalmaz. Bu projelerin hiçbir hayata geçirilir tarafı da olmaz. Hepinizden ricam ilimize sahip çıkalım. Siz burada yaşıyorsunuz, biz burada yaşıyoruz bu memleket bizim memleketimiz. Memleketimize sahip çıkalım. Terör insanlık suçudur. Hiçbir faydası yoktur. Birisi gelsin desin ki, bunun bir faydası vardır. İnsan öldürmenin hiçbir faydası yoktur. İnsan öldürmenin bir gerekçesi yoktur. Araç yakmanın bir gerekçesi yoktur. İnsanlardan haraç toplamanın bir gerekçesi yoktur. İnsanların namusuna, haysiyet ve şerefine, malına ve canına  kast etmenin hiçbir meşru tarafı yoktur. İnsanlıktan nasibini almış hiç kimse bunun haklı bir gerekçesini söyleyemez. İnsanlık suçudur başka bir şey değildir." İfadelerini kullandı.

Ağrı'ya yapılan yatırımlara da değinen Vali Işın," Şu anda Ağrı'da 2 buçuk katrilyonluk yatırım devam etmektedir. 90 bin ailenin, kadının hesabına her ay şartlı nakit transferi parası ve ücreti yatırılmaktadır. 9 bin 600 engelliye her ay bakım ücreti olarak 765 TL  aylık para verilmektedir. Engellinin kendisine de 3 ayda bin 200 lira verilmektedir.  Askere gidene ve dul kadına da para verilmektedir. Geçen sene Tarımsal Destek 76 milyondu bu sene  110 milyon TL destek verilmektedir. Dolayısıyla bütün bunları anlatmanızı istiyoruz. Bunların halk tarafından bilinmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Öte yandan SODES kapsamında kabul edilen 32 projenin konu ve içerikleri hakkında bilgi verilmezken, sadece sayı ve ödeneklerinin açıklanması dikkat çekti. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.