banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Ağrı'da terk edilen bebeğe Devlet Hastanesi sahip çıktı

Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından ismi Muhammed konan bebek, 45 gün önce Afganistan uyruklu olduğu belirtilen annesi tarafından doğduktan sonra Doğubayazıt Otogarında terk edildi.

Farklı rahatsızlıkları nedeni ile Ağrı'ya getirilen Muhammed bebeğe hastane yönetimi ve çalışanları anne, baba şefkati ile 45 gündür bakımını üstlendiler. Ailesinin yurt dışına çıktığı belirtilen Muhammed bebek, Aile Sosyal ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne teslim edildi.

Ağrı İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Demir, personelin özveri ile çocuğa baktığını ve hastalıklarını tedavi ettiklerini ifade etti.

Dr. Hasan Demir, "Şu an Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi müstakil bir binada hizmet vermekte. Çocuk servisimizin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesinde 45 gündür bir misafir bebeğimizi ağırlamaktayız. Doğubayazıt'ta bir Afgan mülteci bayanın, muhtemelen erken doğumuyla 2 kilo 200 gram civarındaki bebeğin doğumu gerçekleşmiş. Doğubayazıt'tan buraya sevk edildi." dedi.

“Bebek normal ev şartlarında yaşamını sürdürecek seviyeye geldi”

Bebeğin Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisinde tedavi edildiğini belirten Demir, “Tabi bu süre içinde sorun sıkıntısı ile birlikte prematüre dediğimiz düşük kilo ağırlığında olduğu için bununda ayrıca kendime göre ayrı sıkıntıları vardı. Yani gelişimi de tamamen iyi olmayan bir çocuk. Burada çocuk hekimlerimizin özverili çalışması ve yine bu serviste bebeğimizin bakımını yapan hemşire hanımların gayretleriyle bu bebeğimizi 45 günde belli bir seviyeye getirdiler. Hem kilo aldı ve hem de sağlık sorunları ortadan kalktı. Beslenmesini güzel bir şekilde yaptılar arkadaşlar. Bu bebek normal ev şartlarında yaşamını sürdürecek seviyeye geldi.” diye konuştu.

“Bu bebeğimizin ailesi mülteci olduğundan Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı bunların bakımını üstleniyor.” diyen Demir, şöyle konuştu: “Biraz önce bu bebeğimizi Emniyet personelinin gözetiminde Aile Sosyal ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün görevli personeline teslim ettik. İnşallah bu bebeğimiz daha sağlıklı bir şekilde erişkin seviyesine gelir, hayatını idame eder. Bebeğin bu seviyeye gelmesi için çaba sarf eden bütün personele teşekkür ediyorum."

“Ağrı’da çocuk hekimi sıkıntımız var”

Ağrı'daki doktor yetersizliği konusuna da değinen Dr. Demir, "Biliyorsunuz Ağrı ilimizde çocuk hekimi sıkıntımız var. Buna rağmen buradaki çocuk hekimlerimiz hakikaten, gün aşırı yoğun ve fedakâr bir şekilde çalışarak hastalarımıza hizmet veriyorlar. Personel eksikliği nedeni ile bazen uykularını alamadan, istirahatlarını yapamadan bu arkadaşlarımız çalıştı. Çocuk hekim sıkıntımız inşallah kısa zamanda giderilecek. Devlet hizmetli yükümlü dönem tayinlerinde atanan arkadaşlarımız var. Geçici görevle gelen arkadaşlarımız var. İnşallah ileriki süreçte bu sıkıntımız yavaş yavaş ortadan kalkacak." ifadelerini kullandı.

Hastanelerine yoğun bir hasta müracaatı olduğunu dile getiren Demir, “Vatandaşların aslında aile hekimlerini iyi bir şekilde kullanmamaları lazım. Vatandaşlarımız çocuklarını ufak bir gripte, hastalıkta veya ateşi olduğunda dahi buraya getiriyorlar. Biz öncelikle; vatandaşlarımızın hastalarını aile hekimlerine götürmelerini istiyoruz. Bu hastaneye gelen 100 hastadan rahatlıkla 80'i aile hekimleri tarafından muayenesi yapılıp tedavisi yapılacak hastalardır. Zaten aile hekimlerimiz, çocuk hekimin görmesi gereken bir hasta olduğuna kanaat getirdiğinde buraya sevk ediyorlar. Bu şekilde yığılmaları engelleriz ve hem de ağır hastaların tedavisine de öncelik verilmiş olur. Sadece çocuklar değil genel hastalar önce aile hekimlerine müracaat etsinler daha sonra gerekirse hastanelerimize aile hekimlerimiz sevk yapar." dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.