banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Ağrı'da süt üreticisine 50 TL yatırım yapıldı

Ağrı’da 2010 yılında kurulan ve 3 bine aşkın üyesi bulunan Süt Ürünleri Üretici Birliği, çiftçiler ile beraber ilde 50 milyon TL’ye varan yatırım gerçekleştirildi.

Süt ürünlerinin üretiminde Ağrı’yı ileri bir seviyeye getirmek için çalıştıklarını belirten Birlik Başkanı Sebahattin Aktaş, "Çiftçilerin sağmış oldukları sütleri toplamak için mandıra yapıyoruz. Ağrılı çiftçilerin ürettikleri sütleri toplamak için 2 adet araç alacağız ve nasip olursa üreticinin sağmış olduğu sütleri toplayacağız bu araçlarla. Aynı zamanda Ağrı’da yaptığımız ve yapacağımız projelerin toplam değeri 50 milyon TL'yi de bulmuş durumda. Kendi üyelerimiz için bir banka ile anlaşmaya vardık. Üyemiz hayvan alacaksa biz kefil olacağız, bankaya borçlanacağız. Üyemiz ise gidip hayvan alarak üretim yapacak. Üyemizin ürettiği sütü alıp bankaya olan borcunu zaman içerisinde bitireceğiz. Bu şekilde Ağrılı çiftçilerimize destek vereceğiz inşallah. Bu projemizi de pek yakında hayata geçireceğiz.” dedi.

Süt işletme tesisi kurulacak

Mart ayında süt işletme tesisinin temelini atacaklarını ifade eden Aktaş, “Amacımız süt ürünleri hususunda Ağrı'yı marka haline getirmektir. Yaptığımız işlerde Ağrı'nın ekonomisine katkıda bulunurken aynı zamanda üyelerimize ise bir gelir kapısı açmayı hedefliyoruz. Bu noktada çiftçilerimizin bilinçli bir şekilde çalışabilmeleri için birliğimize gelmelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Çiftçinin bilinçli bir şekilde yapacağı üretimin ekonomik anlamda rahatlama sağlayacağını kaydeden Filit Sökmez, adlı çiftçi ise, "2 yıldır Süt Üretici Birliği üyesiyim. Yapmayı düşündüğüm projeler hakkında sık sık Birliğe gelip bilgi almaktayım. Ve uygun gördüğüm proje için de bugün bir başvuruda bulundum. Halkımızın bilinçli bir üretim yapabilmeleri için Birliğe uğrayıp bilgi almalarının kendi faydalarına olacağını düşünüyorum. Gerçekten elimizdeki hayvanlarla nasıl fayda görüp ekonomik rahatlığa kavuşacağımızı bilmiyoruz. Ekonomik rahatlık için bilenler ile hareket edilmeli ki istenilen gerçekleşebilsin. Bu noktada Birlik tarafından çeşitli hibeler ve projeler gerçekleşmekte. Bu da çiftçilerimizi rahatlatıyor."  şeklinde konuştu.

Ağrı’nın hayvan yetiştiriciliği anlamında ciddi bir gelişimeye ihtiyacının olduğunu söyleyen çiftçilerden Hüseyin Taşarsu, "3 yıldır Birliğe üyeyim ve yaptığımız projelerin ödemelerini zamanında alabiliyoruz. Geçim kaynağı olan hayvancılıktan istediğim gibi verim elde edemiyordum. Çünkü bizim bildiklerimiz basit birkaç yöntemdi. Ağrılı çiftçilerimize sesleniyorum gerçekten ciddi manada bir gelir kapısı haline çevirmeyi düşünüyorsak bu alanı bilgili insanlar ile birlikte güzel projeler yapmalıyız. Bu anlamda Süt Üreticileri Birliği yöneticileri bize çok yardımcı oldular. Şuanda hangi hayvanın ne tür verimi olduğunu tam kestiremiyoruz. İşte bilenler ile hareket edildi mi faydası oluyor." diye konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.