banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Ağrı'da sağlık çalışanları greve gidiyor

Ağrı'da sağlık sektörü çalışanları, taşeron firmanın maaşlarını yatırmamasından dolayı yarın greve gidecek.

Sağlık çalışanları adına açıklama yapan DİSK Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, sağlık çalışanlarının her ay maaş noktasında sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Ağrı Devlet Hastanesi önünde yaptığı açıklamada çalışanların mağdur olduklarını belirten Ersin Erincik, "Her ay arkadaşlarımız mağdur ediliyor. Bu ay ise neredeyse 10 gün oldu, taşeron firma arkadaşlarımızın ücretlerini halen yatırmamışlar. Sadece bu firma değil bütün taşeron firmalar artık canımıza tak etmiştir. Bizi acıtan en önemli şey de üst işverenlerin taşerona destek çıkmasıdır. Ağrı Belediyesi, Patnos Belediyesi ve Eleşkirt Belediyesinde de işçilerimiz taşeron firmalar ve belediye yetkilileri tarafından sıkıntıya maruz bırakılıyorlar. Asgari ücretle çalışan arkadaşlarımızın haklarını geciktirip, repoya, faize yatırmak alçaklıktır. Hastane yönetimi ile görüştük, bugün mesai bitimine kadar zaman tanıdık, biran evvel bu yanlıştan vazgeçilmeli ve maaşların yatırılması lazım. Eğer bu sorun giderilmez ise yarın bu saat itibari ile greve gideceğiz. Bu sıkıntılara rağmen üst işverenler eğer taşeron firmalara destek çıkarlarsa, onları halkın içinde deşifre edeceğiz. Şuan gerek hastane yönetiminden ve gerekse firma yetkililerinden kimseyi muhatap bulamıyoruz. Başhekim ve müdür yok ama başhekim yardımcısı ile görüştük konu ile alakadar olduklarını ve bugün sorunun giderilmesi için çalıştıklarını belirtti. Eğer sorun bugün mesai bitimine kadar giderilmez ise yarın burada greve gideceğiz." dedi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.