banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Ağrı'da işyerlerini soyan hırsızın 96 suç kaydı ortaya çıktı

Ağrı’da işyerlerine son zamanlarda artan hırsızlık olayları üzerine yapılan çalışmada işyerlerine girip soygun yapanlardan 2'si yakalandı.

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Bülent Girgin, hırsızlık vakaları üzerine yaptıkları çalışmada 2 kişinin bir markette soygun yaptıkları sırada yakalandıklarını söyledi.

Girgin, yakalanan hırsızlardan birinin 15 yaşında olduğu için serbest bırakıldığını ifade ederek, "Yaşanan hırsızlık vakaları üzerine ekiplerimiz çalışma başlattı. Hırsızlar kameraların ve alarm sisteminin olmadığı işyerlerini seçiyorlardı. Gece olduğu içinde işimiz güçleşiyordu. Çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz hırsızları bir market soymaya çalıştıkları sırada yakaladılar. Hırsızlardan H.Ç. 15 yaşında olduğu için serbest bırakılırken, 18 yaşında olan M.U. isimli hırsız ise tutuklanarak M Tipi Kapalı Cezaevine konuldu. Bu vaka M.U'nun ilk icraatı değil. Hırsız hakkında 96 suç kaydı var. Birkaç işyerini soyduklarını tespit ettik. Ve ilginçtir, bu hırsızlar sadece bozuk paraları alıyorlar. Diğer bazı işyerleri soygunlarını bunların yaptığını düşünüyoruz." dedi.

“Her şey polisiye önlemlerle giderilemez”

Hırsızlara karşı çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Bülent Girgin, "Bu hırsızlık grubunun 4 veya 5 kişi olduğunu düşünüyoruz. Bunların yakalanması için de çalışmalarımızı sıklaştırdık. Emniyet Müdürümüzde bu konu üzerinde ciddi manada duruyor. Yalnız, ben polisiye önlemlerle sorunların önüne geçilebileceği kanaatinde değilim. Maalesef bu insanların aileleri, çocuklarını sahiplenmiş değildir. Bu ilgisizlikten dolayı çocuklarımız bu durumdadır. Aileler bu noktada çocukları ile ilgili hassas olmalı. Yoksa toplum çok farklı boyutlara gidecektir. Haberiniz üzerine işyerine hırsız girmiş esnafları gidip bilgilendirdik. Hırsızlıkla mücadele kapsamında da biz bir sivil hırsızlık ekibi kuracağız. Bu sayede işyerlerinde yaşanan hırsızlık vakalarının önüne geçeceğimizi düşünüyorum. “ ifadelerini kullandı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.