banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Ağrı'da ilk hacı adayı kafilesi uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla kutsal topraklara giden ilk hac kafilesinde yer alan 160 hacı adayı, Düzenlenen bir törenle Ağrı Şehirler Arası Otobüs Terminali'nden uğurlandı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende hacı adaylarının heyecanlı oldukları gözlendi. Bazı hacı adayları yakınlarına sarılarak vedalaşırken, bazılarının da gözyaşı döktüğü görüldü.

Törende konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, bütün sermayemizin İslam olduğunu vurgulayarak, "Hac bizim inanıncımızdaki farzlardan birisidir. Sizler bu farzı yerine getirmeye gidiyorsunuz. Allah kabul etsin inşallah. Bize, Ağrı'ya, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya ve bütün Türkiye'ye dua edin. Suriye'ye, Irak'a ve Afganistan'a yani bütün İslam âlemine dua edin. Çünkü siz  duaların kabul edildiği bir yere gidiyorsunuz. Siz Arafat’ta dua edeceksiniz, Allah dualarınızı kabul eylesin inşallah." dedi.

Düzenlenen törenin ardından ilk hacı kafilesi dualarla uğurlandı.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.