banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Ağrı'da hırsızlık vakalarında artış

Son 2 haftadır Ağrı’da aralarında 3 eczanenin de olduğu yaklaşık 30 işyeri soyuldu. Güvenlik kameraları ve MOBESE'lere rağmen şuana kadar herhangi bir gözaltı ve yakalama olmaması ise dikkat çekti.

İmkanları ölçüsünde önlem alan esnaf, hırsızların güvenlik zafiyetinden faydalandığını belirterek, yakalanan hırsızların ise kısa süre sonra salıverilmelerinin vakaları daha da arttığını ifade ettiler.

Birkaç ayda işyeri 3 kez soyulan Taner Karaoğlan, incelemelere rağmen hırsızlarla ilgili hiçbir sonucun elde edilemediğini söyledi. Karaoğlan, "2 ayda bir işyerim soyuluyor. Üçüncü defadır işyerimi soyuyorlar. Emniyete haber verdim, ciddi manada bir ilgilenme olmadı. Herhangi bir kimse de yakalanmadı. Toplamda 2 bin TL zararım oldu. Bu civardaki birçok işyeri soyuldu. MOBESE'lere rağmen şuana kadar yakalanan olmadı. Ciddi manada bir güvenlik zafiyeti söz konusu. Yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı polis devriye atmıyor, bunu fırsat bilen hırsızlar da istedikleri gibi cirit atıyorlar." dedi.

Geçtiğimiz günlerde işyeri soyulan Ayhan Adıgüzel de, hırsızların ikinci defa işyerini soyduklarını belirtti.

Zararının 4 bin 500 TL oludğunu ifade eden Adıgüzel, "Geçtiğimiz günlerde işyerimde soygun oldu. Yaklaşık olarak 3 bin 500 TL zararım oldu. Bir de geçen yıl işyerimde hırsızlık vakası olmuştu. O zamanda bin TL civarında zarar meydana gelmişti. Müracaat etmeme rağmen herhangi bir sonuç çıkmadı. Ağrı’nın en işlek caddesinde bulunmamıza rağmen ve MOBESE'ler olmasına rağmen herhangi bir sonuç elde edemediğimiz gibi bu vakaların önüne de geçilmiyor. Büyük bir zafiyet var. Bu bölgede yaklaşık olarak 10 işyeri soyuldu, 2 adet MOBESE var, Ağrı’nın en işlek caddelerindendir ama bir sonuç yok. Geçenlerde karşı tarafta bulunan eczaneye hırsızlar girdi. Alarm olmasına ve hırsızlık anından emniyetin haberdar olmasına rağmen maalesef müdahale olmadı. Ciddi manada bir zaaf var. Emniyet personeli, kimi esnafa güvenlik sorunu nedeni ile sıkıntı yaşadıklarını söylemişler. Son dönemlerdeki olaylar da fırsat olmuş hırsızlar için. Buna çözüm bulunmalı." şeklinde konuştu.

Bir sonuç çıkmayacağını bildikleri için, eczaneleri soyulduğunda şikayette bulunmadıklarını belirten Mevlüde Tanışır ise, bu durumun büyük sorunlara yol açtığını söyledi.

Tanışır, "Eczanemize giren hırsızlar kasadaki bütün parayı çaldılar. Polis isteksiz bir şekilde şikayetçi olup olmadığımızı sordu. Bu tavırlarından dolayı şikayetçi olmadık. Şikayetçi olsaydık bile yakalanacak hırsızı en fazla bir-iki ay sonra tekrar salıverileceklerdi. Ciddi manada üzerine düşülmedi. Son olaylar nedeni ile devriye atılmadığı için hırsızlık vakalarının arttığına inanıyorum. Bunu da fırsat bilen hırsızlar, soymadıkları yer bırakmıyorlar. Bizim eczanemiz ile birlikte 2 eczane daha soyuldu. Onlarda da bir sonuç yok şu ana kadar." diye konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.