banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Ağrı'da belediyelerin yaptığı tek hizmet

Ağrı'da seçilen her belediye yönetiminin, yeni çalışmalar yapmak yerine önceki yönetimlerin milyonlarca lira harcayarak yaptığı hizmetleri değiştirmeye gitmesi tepkilere neden oluyor. Seçilen her belediye yönetiminin yaptığı ilk icraatlardan biri Cumhuriyet ve Eskivan Caddelerini değiştirmek oluyor.

Son yerel seçimlerde işbaşına gelen DBP'li yönetim de geleneği değiştirmeyerek Cumhuriyet Caddesinin kilitli parke taşlarını ve Eskivan Caddesinin geçen yıl binlerce TL masraf edilerek yapılan sapa sağlama yolunun asfaltını söktü.

Bu çalışmaya bir anlam veremeyen ve gereksiz gördüklerini belirten Ağrılılar, yapılanın israf olduğunu ve belediye yönetimlerinin yakınlarına rant sağlamak amacıyla bu çalışmaları yaptığını savundu.

Belediyenin yaptıklarına tepki gösteren ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, yapılanların halkın sorunlarına ciddi çözümler üretmekten uzak olduğunu, kenar mahallelerin bu mevsimde yağan yağmurlardan dolayı içler acısı bir hal aldığını ve bazen sokak aralarında oluşan küçük göletlerden dolayı aracı olmayanların yürümekte güçlük çektiğini belirtti.

"Her şeyin farkındayız"

İsmini vermek istemeyen vatandaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Acaba halkın önceliği Belediye Binasının restorasyonu yaptırılarak, modern bir görünüme kavuşturulması mıydı? Sizin ikamet ettiğiniz odalar, salonlar ve makamlarınız lüks olsun, vatandaş da Ağrı'nın hem yazında ve hem de kışında çilesini çeksin. Bu mudur halkçılık? Bu halkın sorunlarını gerçekten çözmek istiyorsanız önce güzel bir şekilde şehre 12 ay boyunca düzenli olarak su verin. Kenar mahallelerin atık su şebekeleri ve dereleri ıslah edin. Yolların yazın tozuna, dumanına son vermek için asfalt dökün. Kış mevsimindeki, bizi kanser eden hava kirliliğine son verecek olan doğalgazın getirilmesine engel olmayın. Biz vatandaşız. 'Vatandaş ne anlar bu işlerden' diyebilirler. Her şeyin farkındayız. Konuşmuyoruz ama kendi içimizde muhasebemizi yapıyoruz. Bakın bu yönetim seçildiği gibi ilk yaptığı şey Cumhuriyet Caddesi girişine mantar bariyer yerleştirmek oldu. Şimdi ise tekrar söktüler. Bunun da parası boşuna gitti."

Yapılanların seçim yatırımı olduğu inancında olan Ayhan Gökhan isimli bir esnaf, "Esnaf olarak, belediyenin yapmış olduğu çalışmayı seçim yatırımı ve yandaşlara rant olarak görüyorum. Bulunduğumuz Eskivan Caddesinin hiçbir sorunu yoktu. Ağrı'nın birkaç asfaltlı caddelerinden biriydi. Asfaltı geçen yıl daha yeni yenilenmişti. Caddede ne bir çukur ve ne de bir göçük vardı. Gerçekten niyetleri hizmet yapmaksa kenar mahallelerimizin hali içler acısıdır. Gidin hizmeti oraya götürün paralarımızı niye buraya boşuna harcıyorsunuz. Yoksa kenar mahallelere yapacağınız yatırımın görünmemesinden mi korkuyorsunuz. Eskivan Caddesinde çalışıyor gibi görünüp Ağrı'nın köylü sakinlerine biz çalışıyoruz mesajını mı vermek istiyorsunuz? Ben Belediyeyi bu çalışmalarında hiç samimi görmüyorum." dedi.

Ömer Buğur ise şöyle konuştu, "Kış mevsimine yaklaştık. Bu zamanda çalışmanın başlatılması sıkıntı vericidir. Ayrıca kaç gündür asfalt sökülmüş ama çalışma durmuş. Eşyalarımız hep toz toprak içinde. Yağmurlar geldi, havalarda soğudu eğer çalışma bu sezon bitmez ise tek mağdur olacak kesim bizleriz. Çünkü buranın esnafı biziz ve bu cadde Ağrı'nın en geniş caddesidir. Çalışmaların ağır işlemesi bizim mağduriyetimizi artıracaktır. Hani asfalt söküldü bu ayrı bir şey ama kaldırımın sökülmesi abestir. Çünkü bizim kaldırımların hiçbir sıkıntısı yoktu. Ufak tefek onarımlar gerektirebilir ama kaldırımların komple sökülmesi gereksiz.  Ağrı 2 caddeden ibaret değildir. Bütün caddelerimizin yapılmasını istiyoruz. Ki bu sözü de aldık." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Ağrı Belediyesi hizmet binasının yenileme çalışması, Cumhuriyet ve Eskivan caddelerinin değişiminin ihalesiz bir şekilde DBP Ağrı Merkez İlçe Başkanı Nevzat Ayna'ya verildiği iddia edildi. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz belediye yetkilileri ise iddianın doğru olmadığını söylediler.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.