banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Ağrı'da 8 PKK'li tutuklandı

Ağrı il merkezi ve Doğubayazıt ilçesinde 29-30 Ağustos tarihlerinde eylem hazırlığı içinde oldukları belirtilen PKK’nin şehir yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlarda, il merkezinde 8, Doğubayazıt ilçesinde ise 6 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen kişilerden il merkezinde gözaltına alınan E.M. ve R.K., Doğubayazıt İlçesinden de E.O., M.G., S.Y., M.Ö., M.G. ve F.G. isimli  6 örgüt mensubu tutuklanarak cezaevine konuldu.

Operasyonlarda gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramalarda; 3 adet Kaleşnikof marka tüfek ve tüfeğe ait 10 adet şarjörle 299 adet fişek, 3 adet tabanca ve tabancaya ait 3 adet şarjörle 32 adet fişek, 1 adet kuru sıkı tabanca ve tabancaya ait 50 adet kurusıkı fişeği, 1 adet tek kırma tabir edilen tüfekten bozma tabanca, 2 adet el bombası, 15 Adet EYP, bomba yapımında kullanılan 16 adet piknik tüpü, bomba yapımında kullanılan 80 kg Amonyum nitrat mazot karışımı gübre, bomba yapımında kullanılan macun şeklinde üç parça yaklaşık 400 gr A-4 plastik patlayıcı, 32 adet bomba ateşlemede başlatıcı olarak kullanılan fünye ve bomba malzemelerini sıkıştırmada kullanılan bir rulo pamuk, 6 adet 25’li havai fişek rampası, 3 (üç) litrelik motor yağı ve benzin karışımı, 7 adet av tüfeği fişeği, 1 adet sustalı tabir edilen bıçak, 12 adet örgütsel kitap ve doküman, 4 adet bally yapıştırıcı, 3 adet gözaltına alınan  şahıslara ait olmayan kimlik ve 3 adet banka kartının ele geçirildiği belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.