banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Ağrı'da 2015 yılının son koordinasyon toplantısı yapıldı

Ağrı'da 2015 yılının son koordinasyon toplantısı Vali Musa Işın'ın başkanlığında İl Genel Meclis Salonunda gerçekleşti.

Toplantıya, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Erzurum ve Van İllerinden yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ve il müdürleri katıldı. 

Ağrı Valisi Musa Işın, toplantıda yaptığı konuşmada "Sizlerin de malumu olduğu gibi ilimizde çok ciddi yatırımlar bulunmaktadır. Şu anda 2 milyar civarında yatırım devam etmektedir. Buna SODES'ten yapılan yardımlar, 110 milyon TL civarındaki tarımsal destekleme, sosyal yardımlar, aile ve sosyal politikalar bakanlığından gelen aylıklar, yardımlar dâhil değildir. Özellikle milli eğitim alanında yapılan yatırımlar gelecek 50 yılın ihtiyacını karşılayacak yatırımlardır. 64 okulumuzun inşaatı tamamlanmış olup hemen hemen her gün bir açılış yapmaktayız. Hastanelerimizin bir kısmı ilçelerimizde yapılmış ve açılışa hazır hale gelmiştir. Bir kısmının inşaatı devam etmektedir.” dedi.

“Karayollarında çok önemli hizmetlerimiz mevcuttur.” diyen Vali Işın, “Yol yapım çalışmaları devam etmektedir. Bu sene ilk olarak hedefimiz 150 kilometre yol sıcak asfalt yapılmasıdır. Havalimanımızda en büyük gayretimiz uçuş sayılarını artırmaktır. İstanbul Sabiha Gökçen Hava Limanına uçuşlar yapılacaktı ama kaldırıldı bunun sebebini araştırıyoruz. Gelecek yıl inşallah İzmir'e direk uçuşlarımız olacaktır. Alt yapı hizmetlerimiz devam etmektedir. Yazıcı barajımız bitmiştir sulama projemiz hızla devam etmektedir. 50 köyümüzün alt yapı hizmetleri devam etmektedir. Sulama projesi bittiği takdirde 37 bin hektar alan sulanacaktır. Sulama projesi ile Eleşkirt'ten Taşlıçay'a kadar verimli arazilerimiz sulanacaktır." diye konuştu.

Amaçlarının Ağrı'da ihtiyaç duyulan bütün hizmetleri yerine getirmek olduğunu kaydeden Vali Işın, "Amacımız Ağrı'yı müreffeh seviyeye getirmek, Ağrı'nın kalkınması ve temel ihtiyaçların ivedi olarak karşılanmasıdır. Bugün çok şükür büyük bir ilerleme kaydedilmektedir. Temel ihtiyaçların karşılanması açısından hiçbir sıkıntı yoktur. Burada göreve başladığımızdan beri 3 şeyi uhdeme aldığımı söylüyorum. Hiç kimse aç yatmayacak, dolaşmayacak. Bunun mümessili benim.” şeklinde konuştu.

Parasızlıktan dolayı çocuklarını okutamayanların kendilerine başvurmasını isteyen Işın, “Ben çocuğumu parasızlıktan dolayı, imkansızlıklardan dolayı okutamıyorum diyen varsa üniversite öğrencileri için de, onlar da gelsin bize başvursunlar onlara her konuda yardımcı olacağız. Ben hastayım tedavimi göremiyorum, ilaçlarımı alamıyorum diyen vatandaşlarımız varsa onlarda gelsin bize başvursunlar. Bunun sorumlusu bizzat benim." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.