banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Ağrı İl Özel İdaresi karla mücadeleye hazır

Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sedat İnci başkanlığında Genel Sekreter Yardımcıları, İlçe Özel İdare Müdürleri ve Yol-Ulaşım Hizmetleri Müdürünün katılımıyla karla mücadele konulu toplantı gerçekleştirildi.

2015-2016 kış mevsiminde karla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesi, kırsalda yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için hazırlanan karla mücadele eylem planının uygulanması konusunda katılımcılar bilgilendirildi.

Ağrı İl Özel İdaresi, 568 köy olmak üzere toplam 929  yerleşim biriminde 3 bin 275 km yol ağında karla mücadele hizmeti vermektedir. Karla kapanan Merkez ve ilçelere bağlı köy yollarının kısa sürede ulaşıma açılması için 24 saat çalışma yapacak şekilde 8 ekip kuruldu. Sadece karla mücadele çalışmaları yapmak üzere görevlendirilen 79 personele, araç parkından modeli yüksek olanlardan seçilen greyder, dozer, kar bıçaklı kamyon, treyler, Loder ve JCB olmak üzere toplam 59 iş makinesi tahsis edilmiş ve tahsis edilen tüm araçların mekanik bakımları ile beraber yeni alınan kışlık lastiklerle takviye yapılarak ekipler karla mücadeleye hazır hale getirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sedat İnci, "Ağrı ilinin yüksek rakımlı ve coğrafik yapısının engebeli yapıda oluşuyla beraber kış mevsimi çetin ve uzun sürmektedir. Özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına karla mücadele çalışmaları daha etkin yürütülmesi gerekmektedir. Bu kapsamda hazırladığımız karla mücadele eylem planıyla grup köy yolları, taşımalı eğitim ve nüfus bakımından yoğun köy yollarının ulaşıma açılmasına öncelik verilecektir. Ancak sağlık, mahsur kalma, cenaze gibi acil durumlarda en yakın karla mücadele ekibi talep edilen yere yönlendirilecektir. Vatandaşlarımızın özellikle asılsız ihbarda bulunmaması gerekmektedir. Asılsız 112 ihbarı veren ve yapılan kontrolde ihbarın doğru olmadığının tespit edilmesi durumunda, ilgili muhtar veya vatandaşlar hakkında idari para cezası uygulanacak  ayrıca haklarında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu hassasiyetle iş aksaklıklarına mahal vermeden daha çok köy yolunun ulaşıma açılmasını sağlayabiliriz. Karla mücadele çalışmalarında büyük fedakârlık ve özveriyle çalışacak olan tüm personelimize şimdiden kolaylıklar diliyorum." dedi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.