banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

AGD İsrail'i soykırımını protesto etti

Yürüyüş sonrası yapılan açıklamada, "Irak petrollerinin Türkiye üzerinden İsrail'e taşınmasına son verilmesini istiyoruz" denildi.İsrail’in Gazze’ye uyguladığı soykırıma tepkiler gün geçtikçe artıyor. İsrail’in yaptığı zulme sesiz kalınamayacağını belirten Müslümanlar tepkilerini yürüyüşlerle, basın açıklamalarıyla, boykotlarla gösteriyorlar.

 

İsrail’in Gazze’ye uyguladığı soykırımı protesto amacıyla Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi tarafından yürüyüş düzenlendi. Ahmet Bahçıvan iş merkezinden başlayan yürüyüş Rabia meydanında yapılan basın açıklaması ile sona erdi. 

Ahmet Bahçıvan iş merkezinde Ömer Özaslan tarafından yapılan dua ile başlayan programda toplanan Müslümanlar İsrail’in uyguladığı zulmü protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi. 

Yürüyüşün ardından Rabia meydanında Şanlıurfa Anadolu Gençlik Derneği adına Abdulfettah Yazıcı tarafından basın açıklaması okundu. 

Açıklamasında Gazze’deki gelişmeleri kaygı ile takip ettiklerini belirten Yazıcı, “Hükümetin ve Dışişleri Bakanlığının tutum ve davranışları bizleri kaygılandırmaktadır. Başbakan bir sivil toplum örgütü başkanları gibi hiçbir yaptırımı olmayan açıklamalar yaptı. Başbakan İslam âlemine saldırılar karşısında nerede olduğunu sordu. Biz de Başbakana soruyoruz; Siyonist İsrail katliam yaparken neredeydiniz? Ne yaptınız?" dedi.

 

Açıklamanın devamında Yazıcı, Kürecik’teki füze kalkanı üssünün, Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep’deki Patriot rampaların sökülüp atılmasını istediklerini ifade ederek, “Irak petrollerinin Türkiye üzerinden İsrail’e taşınmasına son verilmesini istiyoruz. Terör örgütü İsrail, Ankara ve İstanbul’dan kovulmadan Filistin’deki işgale son vermeyecektir.” şeklinde konuştu. (Mehmet Demir/Mustafa Bikeç- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.