banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

AFAD'tan mültecilere geçici kimlik kartı

 Suruç merkez çarşısında kurulan AFAD (Afet ve Acil Durum) Koordinasyon Merkezi tarafından, Suriyeli mültecilere geçici tanıtım kimlik kartı verildi. Suriyeli mülteciler, tanıtım kimlik kartı ile, hastane ve ücretsiz ilaç yardımının yanı sıra, kaymakamlıktan da  gıda  yardımı alabilecek.

AFAD Koordinasyon Merkezi yetkililerinden  alınan bilgilere göre Suriyeli mülteciler için 2 ay süreli tanıtım kimlik kartı verildiği belirterek, bu sayede sakat veya hasta olan mültecilere ücretsiz yardım edildiğini vurguladı.

İlke Haber Ajansı’na  (İLKHA) bu proje hakkında bilgi veren yetkililer, “Suriyelilerin parmak izleri ve fotoğraflarını alıp, bunun karşılığında onlara kimlik kartı veriyoruz. Bu verdiğimiz kimlikler sayesinde hastanelerde ücretsiz tedavi ve ilaçları karşılamaktayız. Ardından kaymakamlığa giderek bu kartlarla ihtiyaçlarını giderebilirler.” dedi.


Yetkili son olarak, mültecilere verilen bu kimlik kartların sadece verildiği yerde geçerli olduğunu, başka bir il veya ilçede geçersiz olduğunu ancak kendilerine başvurulup tutanak tutularak başka ile sevk edilebileceğini ifade etti. (Hüseyin İçli /Emrah Deniz –İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.