banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

ADYÜ'den ODTÜ'deki saldırılara tepki

Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinden, ODTÜ’de namaz kılan öğrencilere yönelik solcu öğrencilerin yaptığı saldırı nedeniyle tepki geldi.

ADYÜ öğrencileri ODTÜ’de yapılan saldırılarla ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Ömer Ayhan isimli öğrenci okudu.

“ODTÜ’deki kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz”

Ayhan yaptığı açıklamada, “Sadece ODTÜ’de değil, geçen yıl Dicle Üniversitesi’nde Kutlu Doğum Programı nedeniyle açılan standa yapılan saldırı, yakın zamanda İTÜ’de cami talebi için bir araya gelen Müslümanlara yapılan çirkin saldırı, yine insani ve İslami kaygılar ile Nepal’deki Müslüman kardeşlerimizin acılarına dikkat çekmek amacıyla Eskişehir de Genç İHH tarafından açılan resim sergisine yönelik yapılan saldırı, bunlar hep aynı kafanın, aynı bakış açısının ve tahammülsüzlüğün ürünüdür. Bizler Müslümanlar olarak ODTÜ’deki kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu ilan ediyor ve seccadelerimize pis ellerini uzatan bu gruplardan tez zamanda hesap sorulmasını istiyoruz.” dedi.

“Müslümanlara ve İslam'a karşı adeta bir cadı avı başlatılmıştır”

Yapılan saldırıların aslında İslam’a ve Onun şiarlarına yönelik olduğunu vurgulayan Ayhan, “Gördükleri her sakallıyı, her peçeliyi, her başörtülüyü DAİŞ’çi olarak zanneden ve bunun üzerinden kurtuluş dini olan İslam’a saldıran bu marjinal grupların ve terör odaklarının saldırılarının sebebi İslam düşmanlığıdır. Bilinmelidir ki DAİŞ, ne İslam'ı ne de Müslümanları temsil etmektedir. Bu grupların Müslümanları DAİŞ’çi diye yaftalamaları, bilindiği üzere egemen güçlerin tüm dünya genelindeki Müslümanlara dönük propagandasının bir kopyasıdır. Fransa'da gerçekleşen Charlie Hebdo ve Paris saldırılarıyla birlikte Amerika'nın 11 Eylül sonrası uyguladığı politika, yeniden devreye sokulmuş, Müslümanlara ve İslam'a karşı adeta bir cadı avı başlatılmıştır. İslam’ı terör kaynağı göstererek ve DAİŞ propagandası kalkan yapılarak İslam düşmanlığı meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. Son günlerde artan bu saldırılar bu düşüncenin üniversitedeki yansımasından başka bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına polis engeli

Öte yandan basın açıklaması önce polislerin öğrencileri engellemeye çalışması dikkat çekti. Adıyaman Üniversitesi önünde hazırlık yapan polis, basın açıklamasını başka yerde yapılmasını isteyerek burada basın açıklaması yapılması takdirde müdahale edileceği söyledi. Bunun üzerine öğrenciler ısrarla biz Adıyaman Üniversitesinde okuyoruz, başka yerde okumuyoruz ve burada basın açıklaması yapacağız cevabını verdiler.

Polisler, burada basın açıklaması yaparsanız teröristlerden farkınız kalmaz diyerek öğrencileri provoke etmeye çalıştığı görüldü. Helikopter kamerayla basın açıklamasını takip eden polislerin, öğrenciler üzerinde baskı kurmaya çalıştığı gözlemlendi.  (Yakup Söğüt - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.