banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Adolf Hitler intihar etmemiş, kaçmış!
Adolf Hitler ve Eva Braun'un tarih kitaplarında yazdığı gibi 29 Nisan 1945'te Berlin'de intihar etmediği, tam tersine Arjantin'e kaçarak burada 17 yıl daha yaşadıkları ileri sürüldü.

Bugüne kadar bilinen ve yazılan tarih kitaplarını rafa kaldıracak bu iddia İngiliz yazarlar Gerard Williams ve Simon Dunstan'ın 5 yıllık çalışmaları sonucunda yazdıkları "Grey Wolf: The Escape of Adolf Hitler (Bozkurt: Adolf Hitler'in kaçışı)" isimiyle çıkan kitaplarında yer aldı. İddiaya göre Adolf Hitler ve Eva Braun, sanıldığı gibi 29 Nisan 1945'te Berlin'de intihar etmedi ve Arjantin'e kaçtı.

17 YIL DAHA YAŞAMIŞ

Yazarlara göre, Adolf Hitler, 13 Şubat 1962'de  öğleden sonra saat 15.00'te, 2 kız çocuk babası olarak Güney Amerika'da ölmüş, intihar ettiği ileri sürülen tarihten sonra 17 yıl daha yaşamış.

Adolf Hitler ve Eva Braun'un ölümüyle ilgili adli tıp delili olmadığını yazar Gerard Williams, Sky News'teki söyleşisinde açıkladı.
İlaveten, Gerard Williams, Stalin, Eisenhower ve FBI'nın Başkanı Hoover'in, Adolf Hitler'in öldüğüne dair belge olmadığını bildiklerini belirtiyor. Güney Amerika, II.Dünya Savaşı'ndan sonra Naziler'in, kaçıp sığınma yeriydi.

Kitapta, 27 Nisan 1945'te Adolf Hitler, Eva Braun ve Eva Braun'un kardeşi SS generali Hermann Fegelein, Berlin'de yeraltı tüneliyle uçağa ulaşıp, önce Danimarka'ya orada uçak değiştirip Diktatör Franko'nun İspanya'sına ki, Franko, yeni uçak ayarlayıp yardım etmiş. İspanya'dan yine uçakla Kanarya Adaları'na geçmiş.

Eva Braun ile 1953'te ayrılmışlar. Eva Braun'un 2000'lere kadar yaşadığı kitapta belirtiliyor.

İlâveten Nisan 2011'de açıklanan FBI gizli belgelerinde deAdolf Hitler'in Arjantin'e kaçtığı belirtilmişti.

İlgili haber şöyleydi: FBI'ın 752 sayfalık gizli belgelerinde, 1945 yılının 29 Nisan'ında intihar ettiği açıklanan Hitler'in aslında intihar etmediği belirtiliyor. Birçok Amerikalı Hitler'in ölümüne inanmıyor ve o dönemin FBI müdürü J. Edgar Hoover'e mektup gönderiyor. Los Angeles'taki FBI bürosu ise 21 Eylül 1945 tarihinde şu notu düşüyor: "Hitler ve 50 en yakın güvendiği kişi Berlin'in düşüsünden yaklaşık 10 gün sonra iki denizaltı ille Arjantin'in güneyine ulaştı. Bıyığını kesen Hitler burada bir çiftlikte saklanıyor. Astım ve gastriti var."

Yakup YILMAZ - ROTAHABER / ÖZEL


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.