banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi MİLGEM Korvet Projesi

Adliye çalışanları özlük hakları için açıklama yaptı

 Adalet Büro-Sen Şanlıurfa İl Başkanlığı, adliye personelinin özlük haklarının iyileştirmesi için basın açıklaması yaptı. Şanlıurfa Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasını Adalet Büro-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İsmail Aykaç yaptı. Adalet Bakanının basın önünde verdiği sözü tutma çağrısı yapan Aykaç, özlük haklarının iyileştirmesine yönelik verdiği sözü tutmasını beklediklerini söyledi.

Adliye çalışanlarına yapılan haksızlığı duyurmak için toplandıklarını ifade eden İsmail Aykaç, hak arama yöntemi olarak sokakları seçmediklerini belirterek kendilerine bu güne kadar yapılan tün haksızlıklara sabrettiklerini ama artık yaşanan haksızlıklara dur dediklerini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Temmuz ayında yapmış olduğu basın açıklamasında hâkim ve savcılarla birlikte personelinde özlük haklarında iyileştirilme yapacağını açıklamasını hatırlatan Aykaç, “Ancak bakanın yaptığı son açıklamada personelin haklarının iyileştirilmesine yönelik herhangi bir ifade bulunmamaktadır. Tüm çalışanlar bilmektedirler ki adliye personelinin almış olduğu ücret günümüz şartlarında komiktir. Adliye çalışanlarını talebi bu güne has değildir defalarca adliye çalışanlarının sorunlarına ilişkin raporlar düzenlenip bakanlık yetkililerine sunulmuş olmasına rağmen hiç biri dikkate alınmamıştır.” diye konuştu.

Adalet Bakanının basının önünde verdiği sözü tutmasını beklediklerini dile getiren Aykaç, Türkiye’de en ağır şartlarda memurluk görevini yapan kesimin adliye çalışanları olduğunu söyledi.

Personelin özlük haklarında iyileştirme yapılmasının adaletin bir gereği olduğunu söyleyen Aykaç, bakanlığın kendilerini görmezden gelmeye devam etmesi durumunda iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemleri yapacaklarını ifade etti. (Osman Gülebak-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.