banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası

Adliye çalışanları adalet bekliyor

BÜRO MEMUR SEN Şanlıurfa Şubesi, adliyelerde çalışan memurların sorunlarının çözülmesi için Şanlıurfa Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Saat:12.30’da başlayan basın açıklamasını BÜRO MEMUR SEN Yönetim Kurulu Üyesi Zübeyr Zorlu okudu.

 Adliye çalışmalarının çalışma koşullarının düzeltilmesi, ücretlerinin bir an evvel iyileştirilmesi gerektiğini ifade eden BÜRO MEMUR SEN Yönetim Kurulu Üyesi Zübeyr Zorlu, adliyelerde çalışan personelin yoğun çalışmalarına rağmen bitmeyen işlerden dolayı gece hafta sonları da dâhil olmak üzere aşırı şekilde çalıştırıldığını söyledi. 

Torba yasasıyla oluşacak iş yoğunluğuna değinen Zorlu, ”Mahkemelerdeki dosya sayıları, savcılıkta alınan ifadeler ve yazışmalar, suçüstü ve otopsi nöbetleri, keşif işlemleri, icra dairlerindeki dosya sayıları, yıllık işlem gören dosyalar. Bunca iş yükü karşısında ödüllendirme, maaş ve özlük haklarında iyileştirme beklentisi içeride olan adalet çalışanları, adeta dalga geçer gibi torba yasayla verilecek olan iş yoğunluğu diğer mahkemelere göre fazla olan mahkemelerdeki toplam personel sayısının yüzde 10’unu geçmesi düşünülen fazla çalışma ücretiyle ilgili madde yüzünden hayal kırıklığı yaşamıştır.” dedi. 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu tabi olan adli ve idari yargıda görevli mübaşirin Yardımcı Hizmetler sınıfındayken, askeri yargıda görev yapan mübaşirler Genel İdari Hizmetler sınıfında yer almasının haksızlık olduğunu belirten Zorlu, mübaşirlerin bu mağduriyetin giderilmesi için bu hususta gerekli yasal mevzuat değişikliğin derhal gerçekleşmesini istediklerini söyledi.

 Açıklamanın sonunda şu talepler dile getirildi: 

Öncelikle adalet çalışanları olarak adli yargı hizmet sınıfı oluşturulması,

Fazla mesai ücretlerinin ödenmesi ayrıca maaş için adalet hizmet tazminatı ve özel hizmet tazminat oranın yükseltilmesi,

Yazı işleri müdürlerinin ek göstergelerinin yükseltilmesi,

Büyükşehir tazminatının verilmesi,

Yol ve yemek ücretlerinin artırılması. (Osman Gülebak-Hüseyin Sarıkuş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.