banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Adıyaman Besni ilçesi Gaziantep'le

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Adıyaman’ın Besni Belediyesi arasında “Kardeş Şehir” protokolü imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kardeşliğin önemini anlatarak, protokolün hayırlı olmasını temenni etti.

Besni halkının 45 dakika gibi bir sürede Gaziantep'e ulaşarak alışverişlerini yaptıklarını ve ticaret hayatında önemli bir yere sahip olduklarını belirten Şahin, “Besni ilçemiz geçmişten günümüze Gaziantep ile kardeş bir ilçemiz. İnşallah bundan sonra da daha fazla hizmetle yanlarında olacağız." ifadelerini kullandı.

Besni'nin küçük bir ilçe ve kısıtlı imkanlara sahip olduğunu dile getiren Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ise protokol kararından mutluluk duyduklarını belirterek, programa katılanlara teşekkür etti.

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül de önemli bir güne şahitlik edildiğini ifade ederek, uzun yıllardan beri devam eden bir kardeşliğin resmileştirildiğini belirtti.

Bir büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyesi arasında kardeş belediye uygulamasının Türkiye'de bir ilk olduğuna vurgu yapan Gül, 4 saatlik Besni-Gaziantep yolunun 45 dakikaya indirildiğini hatırlattı.

Ayrıca Programa birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve çok sayıda davetli de katıldı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.