banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Adına habersiz açılan hatların borcundan icralık oldu

Van’ın Tuşba İlçesi Selimbey Mahallesinde ikamet eden Zeki Meriç, e-devlet şifresinde şahsi bilgilerini kontrol ederken, karşılaştığı mahkeme dosyasıyla şok oldu.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan bir adreste, adına iki Türk Telekom hattı açıldığını ve belli bir süre kullanıldıktan sonra 7 bin lira borçla kapatıldığını öğrenen Meriç, hemen Türk Telekom’a gittiğini ifade ederek olayın aslını öğrenmeye çalıştı.

“Hayatımda sadece bir defa Ankara’ya gittim”

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na konuşan Meriç yaşananlara hala bir anlam veremediğini ifade ederek, “ 2 Şubat 2014 yılında e-devlet şifremden mahkeme dosyalarıyla karşılaştım. Ankara’da adıma iki tane icra dosyası gözüküyordu. İcra dosyalarının Türk Telekom tarafından açıldığını gördüm. Ben de hemen Türk Telekom’a gittim. Orada söz konusu hatların Çankaya ilçesinde bir adreste olduğu bilgisini aldım. Bu yaşıma kadar sadece askere gittiğimde 24 saat Ankara’da bulundum, onun dışında Ankara’ya hiç gitmedim. Bu süreçte orada kimlik falan da kaybetmedim.” diyerek yaşananlara bir anlam veremediğini ifade etti.

Yapılan görüşmeler uluslararası…

Yapılan görüşmelerin hepsinin uluslararası görüşmeler olduğunu aktaran Meriç, burada bir fırında çalıştığını belirterek, “Bu görüşmelerden haberim bile yok. Yetkililerin bu konuda bana yardımcı olmalarını istiyorum. Bu iki hatta 7 bin lira ceza gelmiş ve şu an icralık olmuşum. Son gelen mesajlarda adıma bulunan gayrimenkul ve araçlara el konulacağı yönünde bilgiler yer alıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Normal operatör hatları olursa, insan bir anlam verir de, Telekom nasıl oluyor da sahte bilgilerle hat çekiyor. Borcu olmasına rağmen, nasıl iptal ediyor bir anlam veremedik.” şeklinde konuştu.

“Adıma hat açan Telekom şubesi hakkında suç duyurusunda bulunacağım”

Mahkemeye itiraz dilekçesi ve suç duyurunda da bulunduğunu aktaran  Meriç, “Ankara’ya gitme imkânım olmadığı için buradaki savcılıkğa itiraz dilekçesi verip, suç duyurunda bulundum. Şu ana kadar bana bir bilgi verilmedi. Geçenlerde Türk Telekom’dan mesaj geldi. Mesajda, 20.10.2015 tarihine kadar borcun ödenmemesi halinde adıma ne varsa el konulacağı belirtiliyor. Bundan dolayı mağdurum. Ayrıca mahkeme sonucuna göre Ankara’da adıma hat açan Telekom şubesi hakkında da suç duyurusunda bulunacağım.” dedi.

Önemli uyarı

Halka e-devlet şifrelerinden kişisel bilgi ve mahkeme dosyalarını kontrol etmelerini isteyen Meriç,  “e-devlet şifrenizden mutlaka kendi mahkeme dosyalarınıza ve kişisel bilgilerinize bakın. Başınıza böyle bir şey gelmesi çok sıkıntılıdır” diye konuştu.

Öte yandan sık sık operatör hatlarından karşılaşılan sahte bilgilerle hat açma olayının, sabit hatlarda yaşanması ise vatandaşı tedirgin ediyor. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.