banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Adana'nın trafik güvenliği stratejisi masaya yatırıldı

Adana’nın son 9 ayında trafik güvenliğine yönelik yapılan denetim, eğitim faaliyetleri, kaza istatistikleri ve alınacak güvenlik tedbirleri değerlendirildi.

“Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında oluşturulan Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu, Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gençer başkanlığında trafikle ilgili resmi kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımları ile toplandı.

Adana’nın 2015 yılı ilk 9 ayında trafik güvenliğine yönelik yapılan denetim, eğitim faaliyetleri, kaza istatistiklerinin değerlendirildiği toplantıda; trafikte sürücülerin yaptıkları kazaların en önemli nedenlerinden olan aşırı hız, aracı alkollü kullanma, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama ve seyir halinde cep telefonu ile görüşme gibi konularda yapılması gereken önlemler ele alındı.

Toplantıda, yaklaşan kış mevsiminde yağışlar nedeni ile meydana gelebilecek her türlü olumsuzluklara yolun bakım ve onarımından sorumlu kurum ve kuruluşlar tarafından müdahale edilmesi, alt yapı ile ilgili çalışmaların ivedilikle sonuçlandırılması gerektiği kaydedildi.

Ayrıca, öğrencilerin güvenli trafik ortamında seyahat edebilmesi için okul servis araçlarının kontrollerinin düzenli olarak yapılması, okullarda verilen trafik eğitimlerine öğrenci annelerinin de katılımının sağlanarak trafik bilincinin arttırılması gibi konularda toplantıda görüşülerek karara bağlandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.