banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Adanalı STK'lar Bayırbucak saldırılarını kınadı

Memur Sen Adana Şubesi tarafından Bayırbucak Türkmenlerine destek için düzenlenen basın açıklaması Adana’daki onlarca STK’nın desteği ile İnönü Parkında gerçekleşti.

İlk olarak söz alan Memur Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, Esed güçlerinin Rusya’yı da yanına alarak giriştiği katliama dur demek için toplandıklarını söyledi. Yıllardır süren katliamların durdurulması için tepkilerini dile getirmeye devam edeceklerini ifade eden Sezer, “Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye’de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” diye konuştu.

Daha sonra topluluk adına basın açıklamasını Genç Memur Sen Adana Şube Başkanı Berat Akıncı okudu. Esed’e, Putin’e ve onları destekleyenlere karşı haykırmak için toplandıklarını ifade eden Akıncı, “Zalim Rusya’yı, Katil Esed’i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı kınıyor, lanetliyoruz.” dedi.

Bütün insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye davet ettiklerini dile getiren Akıncı, “Buradan, başta iktidar olmak üzere tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, esnaf odalarını, iş adamı derneklerini, üniversiteleri, medya kuruluşlarını ve 78 milyon milletimizi, ağır bombardıman altında olan Türkmenlerin sesi olmaya, mazlumlara sahip çıkmaya, zulme ve zalime ortak tepki göstermeye davet ediyoruz. Bölgede oynanan oyunları, kurulan tuzakları ve planlanan senaryoları boşa çıkarmak için herkesi sorumluluk almaya çağırıyoruz.” diye konuştu.

Suriye’de yaşananlara kayıtsız kalınamayacağının ifade eden Akıncı, “Orada mazlum insanlar ve öldürülmek istenen insanlık var. Orada yaşayan kadın ve çocuklar, canlarına kasteden eli kanlı katil Esed ve destekçisi Rusya’nın zulmüne terk edilemez.” ifadelerini kullandı.

“Başta Türkiye olmak üzere tüm dünya milletlerini, devletlerini, BM’yi, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı, Avrupa Birliği’ni ve Arap Birliğini, akan kanı durdurmak üzere birlik olmaya, sergileyecekleri kararlı tutumla zulme engel olmaya davet ediyoruz.” diye açıklamasını sürdüren Akıncı, “Dünya artık Suriye halkına, Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme sessiz kalmamalı, seyirci olmamalıdır.” dedi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.