banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Adana'daki orman yangını güçlükle söndürüldü

Adana’nın Pozantı ilçesinde dün akşam saat 16.00 sıralarında ormanda çıkan yangın güçlükle söndürülürken 70 dönümlük alanın zarar gördüğü bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Yenikonacık-Topakardıç mevkiinde dün saat 16.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle ormanda yangın çıktı. Şiddetli rüzgârın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangına çok sayıda itfaiye ekibi ile orman işçileri müdahale etti. Gece -8 derecede yangına müdahalede bulunan ekiplerin şiddetli rüzgâr yüzünden etkisiz kaldığı yangın, sabah saatlerinde rüzgârın etkisini kaybetmesiyle ancak kontrol altına alınabildi.

Öğlene doğru tamamen söndürülen yangında kızılçam ve ardıç ağaçlarıyla kaplı bölgede yaklaşık 70 dönüm alanın zarar gördüğü belirtildi.

Yangının çıkış nedeni hakkında soruşturma başlatıldı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.