banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Adana'daki bombalı araç 250 kilo patlayıcı yüklüymüş

Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve İl Jandarma Komutanı Ünsal Bulut’la birlikte bomba yüklü araçla saldırı girişiminde bulunulan Denizli Polis Merkezi'nde incelemelerde bulunan Adana Valisi Mustafa Büyük, mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bombalı araçlı saldırı girişiminin PKK tarafından yapıldığı yönünde bilgilerin kuvvetli olduğunu belirten Vali Büyük, kullanılan otomobilin ise Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalından gasp edildiğini söyledi. Polisin fark etmesiyle katliam girişiminin son anda önüne geçildiğini aktaran Büyük, “Kontrollü patlamadan sonraki zarar, aslında ne kadar büyük bir faciayla karşı karşıya kalındığını gösteriyor.” dedi.

Araçta 250 kilogramlık bir patlayıcının yüklü olduğunun belirlendiğini ifade eden Büyük, saldırı sonrası yapılan çalışmada 170 konut ve iş yerinin zarar gördüğünün tespit edildiğini söyledi. Büyük, “Bununla ilgili tespitleri vatandaşlarımızın da başvurularını alarak, terörden zarar görenlerin zararlarının karşılanması hakkındaki hukuki düzenleme çerçevesi içerisinde zararları da karşılanacak.” diye belirtti. Vali Büyük, olaya karışan ve yardımcı olanların yakalanmasına yönelik soruşturmanın ise sürdüğünü ifade etti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.