banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Adana'da toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü verilerine göre; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Kilis illerinde meteorolojik toz taşınımı olayı oluştuğu ve kentte etkili olan toz taşınımının görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi.

Adana Valiliği’nce yapılan açıklamada, Adana’da gün boyu etkili olan ve etkisini gece saatlerinde kaybetmesi beklenen toz taşınımının yol açtığı olumsuzluk nedeniyle, trafik kazalarının önlenmesi adına sürücülerin dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Ayrıca KOAH başta olmak üzere solunum ve kalp hastalığı olan hastaların dikkatli olmaları istendi.

Anız yakmalarının da toz taşınımı ile birleşerek olumsuzluğu tetiklediği ifade edilen açıklamada, anız yakımı ile ilgili tüm denetimlerin İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Belediyelerce koordineli şekilde yürütüldüğü ve cezai yaptırımların uygulandığı kaydedildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.