banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Adana'da 'Tango Festivali' rezaleti

Adana’da Casa De La Danza Dans Evi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen festivalin ilk etkinlikleri, tarihi Kız Lisesi'nde gerçekleştirildi. Dün başlayıp 3 gün sürecek olan Tango festivalini rezalet olarak niteleyen Adana Diyanet-sen Başkanı Veysel Akkoç, devlet kurumlarına ait tarihi mekânların bu tür etkinliklere tahsis edilmesini kınadı.

Adana Büyükşehir Belediyesinin geçmiş yıllardan bu yana bu tür etkinliklere verdiği destekleri de eleştiren Akkoç, düzenlenen tango festivalinin ahlaksızlığı yaygınlaştırdığı gerekçesiyle engellenmesi gerektiğini söyledi.

Uluslararası Tango Festivali adı altında yapılan etkinliğin, Müslüman halkın dininde, kültüründe ve örfünde yerinin olmadığını ifade eden Akkoç, "Allah’tan korkun! Açık günaha, zinaya izin vermeyin. Uluslararası boyut kazandırılması amaçlanan bu festival iptal edilmelidir. Bu festival; günahın, haramın, zinanın açıkça işlenmesine sahne olacaktır. ‘Zinanın ayakta müzikle yapılan şekli’ olan, insanları günaha davet eden bu tür etkinliklerin alenen yapılmasına müsaade edilmemelidir. Yetkililerden bu rezalete dur demelerini istiyoruz.” diyerek tepkisini dile getirerek ayrıca festivale destek veren belediyelerin de bir an önce desteklerini geri çekmesi çağrısında bulunuldu.

Öte yandan kendileri ile konuştuğumuz bazı insanlar, son yıllarda Adana’da “Rakı Festivali” , “Portakal Çiçeği Festivali” ve “Tango Festivali” etkinlikleri gibi, toplumun dini ve örfi yaşantılarına ters olan ve haramların alenen işlendiği bu tür festivallerin engellenmesini istiyor.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.