banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Ekonomi Başkanı Hıdır Toprak

Adana'da stajyer avukatlara ön eğitim

Adana’da stajyer avukatlara verilen ön eğitimlere başlandı. Hukukçular Derneğinde gerçekleşen programda Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık tarafından stajyer avukatlara; avukatlık hukuku, meslek kuralları ve avukatlığın tarihçesi anlatıldı.

Staja katılanlara hitaben "Hepinizin ilerde çok iyi birer hukukçu olacağınızdan kuşku duymuyoruz" ifadelerini kullanan Çıtırık, "Ayrıca, meslek hayatınızda herhangi bir leke almaksızın yolunuza devam edeceğinize inancım tamdır. Bu dönemde avukatlık ve meslek kuralları ağırlıklı çalışmalar da yürüteceğiz." dedi.

Çıtırık, süreç içerisinde hukuk fakültelerinde alınan teorik bilgilerin, yaşama geçirebileceği uygulamalar ve pratik ağırlıklı eğitim çalışmaları olacağını belirtti.

Hak arama konusunda bilgiler veren Çıtırık, “Temel hak ve özgürlükler arasında kişi hakları ve ödevleri başlığında düzenlenmiş, Anayasanın 36. Madde; hak arama hürriyeti başlığında - herkes, meşru vasıta ve yollardan faydalanmak suretiyle yargı mercilerinin de davacı veya davalı olarak iddia ve savunma ile yargılanma hakkına sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Programda, Staj Komisyonu Başkanı Avukat Oya Tekin de eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.