banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün

Adana'da siyer seminerlerine start verildi

Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörlüğünce Hz Peygamberin (sav) örnek hayatının anlatıldığı siyer semineri düzenlendi. MEKTEB Der Konferans Salonunda gerçekleşen ilk etkinliğe, platforma üye derneklerin üye ve gönüllülerinin yanı sıra halktan da yoğu ilgi vardı

Programda konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörü İsa Emre, her ayın son Cumartesi gününde değişik konuşmacıların katılımıyla siyer seminerleri verileceğini belirtti.

Hz Muhammed’in alemlere rahmet ve Müslümanlara önder olarak gönderildiğine vurgu yapan Emre, bundan dolayı Peygamberimizi tanıyıp anlamak için bolca siyer okumak gerektiğini ifade etti.

Yeryüzünde Müslümanların karşı karşıya olduğu fitne, fesat ve sıkıntıların O’nun yolundan uzaklaşılması sebebiyle zuhur ettiğine işaret eden Emre, kurtuluş reçetesinin ise Hz Muhammed olduğunu söyledi.

Hz Peygamberi ve getirdiği hidayeti daha iyi anlamak için cahiliye dönemini iyi bilmek gerektiğini dile getiren Emre, Hz Muhammed’in puta tapan, kız çocuklarını diri diri toprağa gömen ve her türlü hayasızlığı yapmakta bir sakınca görmeyen bir topluluğu, nasıl örnek insanlara dönüştürdüğüne değindi.

İnsanlığın bir kurtarıcıya ihtiyaç duyduğu bir anda Allah’ın Hz Muhammed’i gönderdiğini ifade eden Emre, günümüzde de O’na fazlasıyla ihtiyacımız olduğunu kaydetti.

Hz Muhammed ve seçkin sahabelerinin hayatlarından kesitler de sunan Emre, her ayın son gününde düzenlenecek siyer seminerlerine herkesin yakını veya arkadaşını davet ederek hayra ortak olmasını istedi. Program yapılan duanın ardından sona erdi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.