banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Adana'da 'Sahabeyi Anma ve Anlama' etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu ilan edilen “Sahabe Ayı” çerçevesinde Adana’da ‘Sahabeyi Anma ve Anlama’ etkinliği düzenlendi. Peygamber Sevdalıları Platformu Adana Koordinatörlüğünce organize edilen program, Adana Umut Der Gıda Bankası Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Veysi Sonkaya Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte Grup Kervan tarafından Sahabeler adına bestelenmiş ilahi ve ezgiler seslendirildi. Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Orhan Erkuş, Hz. Ebu Bekir'i hayatını anlattı.

“Sahabe niteliğindeki insanları en ünlü üniversiteler değil Kur’an yetiştirir”

Konuşmasına Peygamber efendimize verilen mucizelere değinerek başlayan Erkuş, bu mucizelerin en büyüğünün ise Kur’an-ı Kerim olduğuna vurgu yaptı. Kur’an’ın mucize olma özelliğinin Sahabe’de kendini çok açık gösterdiğini dile getiren Erkuş, O’na uyan Sahabe’nin cehalet karanlığından kurtulup yol gösterici birer yıldız haline geldiğini söyledi. Hz Muhammed’in Sahabesi’nin niteliğine değinen Erkuş, “Vallahi bugün Ebu Bekirleri, Ömerleri, Osmanları ve Alileri günümüzdeki Oxfordlar Harvadlar yetiştiremez. Bazılarının adının önünde prof yazıyor ama maalesef bir ineğin süt vermesi kadar İslam’a faydası olmayan nice kişiler var. Peki, sahabeyi ve bu üstün meziyetlere sahip kişileri kim yetiştirir? Kur’an yetiştirir, çünkü O mücizdir.” ifadelerini kullandı.

Kasım ayının “Sahabe Ayı” olmasının onları tanıyıp rol model almak açısından önemli bir eksikliği ortadan kaldırdığını ifade eden Erkuş, daha sonra Hz Ebu Bekir’in hayatından kesitler sunarak konuşmasını sürdürdü.

Hz Ebu Bekir’in sahabe içerisinde eşsiz ahlak, doğruluk ve fedakârlıkta seçkin bir yere sahip olduğunu ifade eden Erkuş, bu meziyetlerinden dolayı İslam’ı kabul eder etmez Hz. Osman bin Affân, Talha bin Ubeydullah, Sa‘d bin Ebî Vakkâs ve Zübeyr bin Avvâm ‘ın hidayetlerine vesile olduğunu söyledi.

Hz Ebu Bekir’in en öne çıkan özelliğinin Allah’tan gelen ve Peygamber efendimiz tarafından bildirilenlere şeksiz şüphesiz bir teslimiyetle iman etmesi olduğunu belirtti. Erkuş;  Hz Ebu Bekir’in İsra ve Miraç hadisesini duyar duymaz “Hz Muhammed söylemişse doğrudur” sözü ile  ‘Sıddık’ lakabını kazandığını dile getirdi.

Allah ve Resulüne olan sevgi ve muhabbetiyle de Hz Ebu Bekir’in eşsiz olduğunu ifade eden Erkuş, Hicret’te gösterdiği fedakârlık ve cesaretini de özetledi. Erkuş; Hz Ebu Bekir’in iman, teslimiyet, ibadet, infak ve muhabbet konularında mutlaka örnek alınması gerektiğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

İlahi ve ezgiler ile devam eden etkinlik, Veysi Sonkaya Hoca’nın İslam ümmeti için yaptığı dua ile sona erdi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.