banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba İstanbulspor

Adana'da rakı festivaline izin verilmeyecek

Adana’da her yıl 12-13 Aralık tarihlerinde düzenlenen Dünya Rakı Festivali, valilik engeline takıldı. Sivil toplum kuruluşları ile Adanalılardan yoğun tepki çeken festivalle ilgili bir TV kanalına konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, her ne isimle olursa olsun Adana’da düzenlenmek istenen içki festivaline izin verilmeyeceğini söyledi.

Alkol reklamlarının yasak olduğunu ve bunu teşvik edici organizasyonların da yasal olmayacağına işaret eden Vali Büyük, Adana’nın içki festivali yerine sosyal ve ekonomik alanda düzenlenecek organizasyonlarla anılmasını istediklerini ifade etti.

Hatırlanacağı üzere; Adana’nın tarihi mekanlarının Büyüksaat, Yağ Cami, Ulucami, Ramazanoğlu Külliyesi ve Kazancılar Çarşısı’nın yanı başında her yıl 12-13 Aralık tarihlerinde düzenlenen içki festivali çevredeki esnaf ve vatandaşın tepkisini çekmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan STK temsilcileri de, içkinin teşvik edildiği bu tür organizasyonlara izin verilmemesi konusunda yetkililere çağrıda bulunmuşlardı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.