banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Adana'da Mısır Hasat Şenliği düzenlendi

Adana Ticaret Borsası, Adana Çiftçiler Birliği ile Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği tarafından "2015 Mısır Hasat Şenliği" düzenlendi.

Karataş ilçesi  Taşçı Köyü Mevkii'nde düzenlenen hasat şenliği programına, Vali Mustafa Büyük, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu, Adana Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği Başkanı Rint Akyüz, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı.

Programda konuşan Vali Büyük, Çukurova’nın tarım sektöründe Türkiye'ye örnek olan başarılar gerçekleştirdiğini belirterek, üreticileri ve çiftçi kuruluşlarının temsilcilerini kutlayarak, hasadın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu ise, Çukurova çiftçisinin dünya ortalamasının üzerinde mısır verimi elde ettiğini belirtti.

Bu yıl ise iklim şartları nedeniyle geçen sezonki kadar yüksek verim alınamadığını ifade eden Homurlu, "Şimdi gözler pazar koşullarındadır. Arz-talep kanunu çok basit gözükse de yüzde yüz etkili bir ekonomik gerçektir. Bu vesileyle Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) ovamızda depolar kiralayarak alım tedbirleri uygulaması doğru bir karardır. TMO'nun hasadın süratle devam ettiği bu günlerde müdahale fiyatını açıklaması fiyatların olası düşme trendini önleyecektir" dedi.

Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç de, Çukurova’da "Beyaz altın" diye bilinen pamuğun maliyetinin yüksek olması nedeniyle çiftçinin artık "Sarı altın" olarak adlandırılan mısıra yöneldiğini söyledi.

Düzenlenen konuşmalarının ardından biçerdöverle mısır hasadı yapılmasından sonra protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çekildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.