banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Adana'da etrafı briketle çevrilen mezarlıklar için çalışma başlatıldı

Adana Mezarlıklar Daire Başkanlığı, Zeytinli Mahallesi (Köyü) Mezarlığı’nda bazı mezarların etrafının briketle çevrildiği iddiaları üzerine çalışma başlattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adana Mezarlıklar Daire Başkanı Cemalettin Kaya, Zeytinli Köyü Mezarlığı’nda bazı kişilerin kabristanları aile mezarlığına çevirdiğini ileri sürerek, izinsiz yapılan bu işlemin, muhtar ve köylülerin talebi ve belediyeye yapılan resmi başvurunun değerlendirilmesinin ardından, Adana Büyükşehir Belediyesince engellendiğini söyledi.

İçerinde cenaze olmayan mezarlık alanların briketle çevrildiğini savunan Kaya, “Cenazesi olmayan bir şahıs 5 -10 kişilik yer çevirmiş. Tespitlerimiz, köy muhtarının resmi talebi ve köy sakinlerinin isteği üzerine böyle bir çalışma yaptık. İşgalin ortadan kaldırılması ve briketlerin alınması için anons yaptırdık. Yer çevrilmesinin önlenmesi ve mezarlıkta köy sakinlerinin hakkını korumak için süre de verildi. Çevrildiği yerleri kaldıran kaldırdı, kaldırmayanlar için biz harekete geçtik.”dedi.

Yapılan çalışmanın bazı basın organlarında ‘Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı’nın Zeytinli Köyü Mezarlığı’nda tahribat gerçekleştirdi’ şeklinde yer almasının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kaya, “Öne sürüldüğü gibi mezarların üzerine moloz bırakılması söz konusu değil. Vatandaşı mağdur edecek işlem gerçekleştirmedik. Muhtarın ve Zeytinli sakinlerinin isteği, ayrıca resmi başvurusu üzerine harekete geçtik. Onların fikirlerini de alıp öyle karar verdik.”ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.