banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Balıklıgöl Kurtuluşspor Beziki Derneği Paylaşan Eller

Adana'da domuz gribi şüphesiyle tedavi gören 3 kişi öldü

Edinilen bilgiye göre, geçen hafta Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine yüksek ateş şikâyetiyle başvuran 6 kişinin domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındığı, bu kişilerden Türkiye vatandaşı olan 4 aylık hamile L.B. ile 2 Suriyeli sığınmacının yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Cenazelerden alınan doku örneklerinin incelenmek üzere Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığına gönderildiği belirtilirken konuyla ilgili açıklama yapan Adana Valisi Mustafa Büyük, vakaya şu anda kesin olarak domuz gribi denilemeyeceğini söyledi.

Ölenlerin domuz gribi şüphesiyle tedavi edildiğini ancak başka hastalıkların da tetiklenmiş olabileceğini ifade eden Büyük, "Raporlar çıktıktan sonra ölüm nedenleri kesinleşecek. Şu anda grip vakalarının yaygın olması nedeniyle hastanelerde titiz bir çalışma yürütüyoruz." diye belirtti.

Öte yandan, domuz gribi şüphesi sonrası Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görev yapan personelin maske kullanmaya başladığı, İntaniye servisinde ise özel birimler oluşturulduğu öğrenildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.