banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Adana'da atık su sorunu çözülüyor

Yüreğir Arıtma Tesisi ile D-400 Karayolu arasındaki muhtelif mahallelerde ana kollektör kanalizasyon inşaatı (Buruk Kollektörü) yapım işini sürdüren Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), aynı proje kapsamında Yüreğir ilçesine bağlı Levent Mahallesi’nde yer alan Mobilyacılar Sitesi’nde bin 800 milimetre çapında çelik boru içerisine bin 600 milimetre çapında CTP boru ile 102 metre yatay delgi çalışmasına başladı.

Yapılan çalışmaları değerlendiren ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, “Bu proje sayesinde Yüreğir ve Sarıçam ilçelerimizin atık su sorunu son bulacak. Atık sular mevcut arıtma tesisine ulaştırılacak ve vatandaşlarımız da hak ettikleri temizliğe kavuşacak. Kapsamlı çalışmamız dâhilinde Mobilyacılar Sitesi’nde de yatay delgi çalışması başlattık. İnşallah, bayramdan önce olacak şekilde problemleri çözmeyi planlıyoruz.”  şeklinde konuştu.

Söz konusu projede, Yüreğir’de bulunan Bahçelievler, Yeşilbağlar, Koza, Güzelevler, Yenidoğan Mahalleleri ile Sarıçam ilçesinin tamamımın atık sularının toplanarak Yüreğir Atık Su Arıtma Tesisi’ne deşarjı amaçlandığı kaydedildi.   

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.